Rome in beeld – Lezing en boekvoorstelling door Saskia Balmaekers

S.P.Q.R.-clublid Saskia Balmaekers verzorgt donderdagavond 16 januari om 20u een boeiende lezing in Cultureel Centrum Romaanse Poort, Brusselsestraat 63 (lokaal A.1.3.).

Na haar eerste kennismaking met Rome, op 18-jarige leeftijd, was Saskia Balmaekers (1980) meteen verliefd op de stad. De eerste ademteug, op het Piazza del Popolo, wakkerde een enorme hunkering aan naar meer weten, zien, horen over de Eeuwige Stad. Haar persoonlijke ontdekkingstocht door Rome duurt nog steeds voort, want een stad die in eeuwen is gevormd laat zich niet in vijftien jaar kennen. Gelukkig maar, want zo blijft er altijd een reden om terug te keren, op zoek naar nieuwe verhalen en verrassingen.

Na vele omzwervingen door Rome besloot Saskia haar verhalen over Rome en andere plekken in ItaliĆ« te delen met anderen. In eerste instantie via haar blog Ciaotutti.nl, maar soms ook in een boek of tijdens een lezing. Op donderdag 16 januari zal ze bij S.P.Q.R. in Leuven vertellen over Rome, met als leidraad Rome in beeld. Niet alleen omdat ze de aanwezigen aan de hand van beelden echt even mee zal voeren naar Rome, maar vooral ook omdat de beelden in Rome voor zich spreken. Soms zelfs letterlijk…

Iedereen heeft een eigen beeld van Rome. Het klassieke Rome, het moderne Rome, het Rome van keizers en consuls, van pausen en paupers… Op 16 januari laat Saskia de beelden van Rome aan het woord. Pasquinus spreekt ook even in Leuven, gevolgd door Bernini’s olifantje, de kat die een schat bewaakt, de leeuwen aan de voet van de obelisk op het Sint-Pietersplein, de wolvin, de engel boven op de Engelenburcht en vele andere bekende en onbekende beelden die thuis zijn in Rome.

Toegang is gratis. Zolang de voorraad strekt kan je Saskia’s boek Ciao Tutti Rome die avond ook kopen en het desgewenst laten signeren.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.