24ste Lichtfeest Buurtwerking Groot Redingenhof

Buurtwerking Groot Redingenhof vzw organiseert op vrijdag 31 januari 2014 haar 24ste Lichtfeest op de bleekweide van het Groot Begijnhof.

De deelnemers komen samen om 19.45u op de bleekweide van het Groot Begijnhof. Stipt om 20u vertrekt de lichtjesstoet met fakkels, lampions en muziek door de buurt. Eigenhandig gemaakte lampions zijn natuurlijk het mooist, maar er kunnen ook fakkels en lampions ter plaatse worden aangekocht.

Het traject van de lichtjesstoet: vertrek op de bleekweide van het Groot Begijnhof, Volmolenlaan, Redingenstraat, Remi Vandervaerenlaan, P. Poulletlaan, L. Colinslaan, Redingenhof, Redingenstraat, Schapenstraat, Groot Begijnhof en terug naar de bleekweide. De bewoners van deze straten zullen vanaf 20 uur lampjes of  kaarsjes voor het raam te zetten.

Het grote vreugdevuur wordt omstreeks 20.45u op de bleekweide door aangestoken door de allernieuwste lichtkoning(in), terwijl de aanwezigen genieten van het samenzijn bij een warm soepje, een hapje en een drankje en … er gezongen wordt.

Om alvast wat te oefenen is er op zondag 26 januari om 17u in een lokaal van het atheneum, ingang Redingenstraat, een oefenzangstonde onder leiding van stadssopraan Noémie Schellens. Voor de aanwezigen worden broodjes en drank voorzien. Graag een seintje als je komt meezingen.

Klein en groot, jong en oud: iedereen is welkom!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.