Feestelijke opening Huis van het Kind

Op 11 januari is het feest: het Leuvense Huis van het Kind opent zijn deuren voor het grote publiek! Dit Huis wordt een warm nest voor gezinnen in het hart van de stad.

Het Huis van het Kind is de toegangspoort tot heel wat Leuvense diensten en activiteiten voor (aanstaande) gezinnen met kinderen. Ze kunnen er terecht voor alle mogelijke vragen. Bovendien staat het Huis open voor ontmoeting tussen ouders. De gezellige sfeer nodigt ouders en kinderen uit om binnen te springen en de vele mogelijkheden van het huis te ontdekken.

Het Huis van het Kind is gelegen pal in het centrum, in de Savoyestraat 4, naast M-Museum Leuven.

Waarvoor kunnen ouders terecht in het Huis van het Kind?
Het is vandaag niet altijd eenvoudig om als ouder je weg te vinden in het ruime en versnipperde aanbod aan opvoedings- en gezinsondersteuning”, zegt Bieke Verlinden, schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken. Ze geeft alvast 10 redenen om langs te komen in het Huis van het Kind:

  1. Je vindt er een antwoord op elke mogelijke vraag over je gezin, van zwangerschap tot puberteit. Zoek je informatie over kraamzorg, kinderopvang, speelpleinwerking, scholen, kinderoppas …? De medewerkers van Huis van het Kind zoeken het voor je uit en verwijzen je indien nodig door naar de juiste plek.
  2. In de opvoedbibliotheek vind je boeken, dvd’s, educatieve materialen … over thema’s als zindelijkheid, straffen en belonen, veilig op het internet, puberteit, gevoelens, echtscheiding … Je kan ze gratis uitlenen of ter plaatse inkijken.
  3. In de spel- en ontmoetingsruimte kan je samen met je jonge kind (tot 4 jaar) komen spelen en even op adem komen, of een babbeltje slaan met andere ouders bij een heerlijk kopje koffie.
  4. Elke ontwikkelingsfase brengt andere – kleine en grote – vragen met zich mee. In het Huis van het Kind kan je terecht voor een of meerdere gesprekken met een ervaren opvoedconsulent. Samen met jou wordt gezocht naar een antwoord op je vraag. Deze gesprekken kunnen overdag en ’s avonds plaatsvinden, maar zijn wel steeds op afspraak.
  5. In ons consultatiebureau meet en weegt een vrijwilliger jouw baby of peuter. Vervolgens bespreekt de verpleegkundige van Kind en Gezin de verzorging, voeding, veiligheid en opvoeding van je kindje. Indien nodig, wordt een vaccin toegediend. Hierna onderzoekt een arts de groei en de ontwikkeling van je kindje. Ook dit is steeds op afspraak.
  6. Er worden boeiende infoavonden georganiseerd door ervaren sprekers over o.a. zindelijkheid, positief opvoeden, omgaan met pubers en vele andere thema’s.
  7. Je kan deelnemen aan interactieve workshops zoals babymassage, omgaan met ADHD …
  8. Je kan andere ouders ontmoeten en ervaringen delen, bijvoorbeeld via het opvoeddebat of het éénoudercafé.
  9. Het Huis biedt een zinvolle tijdsbesteding voor geëngageerde vrijwilligers met een hart voor gezinnen.
  10. Alle diensten zijn helemaal gratis!

Op 11 januari is er een groot openingsfeest voor jong en oud. Alle kleine en grote kinderen zijn samen met hun ouder(s) en/of grootouder(s) welkom op het openingsfeest op zaterdag 11 januari 2014. Om 11.00 uur vindt de officiële opening plaats in aanwezigheid van heel wat kinderen. Er zijn de ganse dag originele workshops op kindermaat en betoverende gezinsvoorstellingen. Bovendien kan je de hele dag genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Meer informatie over het programma vind je op www.leuven.be/huisvanhetkind. Je kan je op deze site ook inschrijven voor de workshops.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.