Exotic World – etnische supermarkt

Je bent de supermarkt Exotic World ongetwijfeld al eens voorbijgewandeld, terug te vinden op de Brusselsestraat, ter hoogte van de rotonde (waar ook pizzeria L’Aurora gehuisvest is). De gevel van deze winkel spreekt niet bepaald tot de verbeelding, maar in tegenstelling tot wat de buitenkant laat vermoeden, is de Exotic World allesbehalve een doorsnee buurtwinkel.

Zoals de naam laat uitschijnen, vind je hier producten uit alle uithoeken van de wereld, zowel vers als verwerkt. Ze besteden zelfs aandacht aan Belgische streekproducten (Hagelandse wijn, honing, patées, etc.). De Exotic World is de supermarkt bij uitstek voor wie graag eens experimenteert in de (exotische) keuken. Allerlei pikante pepers, limoengras, kaffir lime leaves, galangal (verwant aan gember), verse kurkuma, zeewier, 1001 soorten noedels, manouri (een Griekse kaas), edamame, specerijen,… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bind de keukenschort al maar om, want voor je het weet staat er op het vuur een authentieke Thaise of Indische curry te pruttelen, of ben je zelf loempia’s aan het rollen.

Ga vooral zelf eens een kijkje nemen in de Exotic World – laat je niet afschrikken door het ietwat rommelig voorkomen – en snuif er de sfeer op van de keukens uit alle uithoeken van de wereld. Winkelpret verzekerd!

Praktisch
Brusselsestraat 139 (maps)
open van maandag tot zaterdag 8u-20u

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Exotic World – etnische supermarkt”

Karel Brockhoven
(on januari 14th, 2014 at 8:56)

Pro tip: als je iets niet vindt, of iets specifiek zoekt: gewoon aan de uitbater vragen, hij kent echt alles en weet alles staan (en als hij het niet heeft kan het besteld worden).

 
Daniel Robberechts
(on juni 16th, 2015 at 16:20)

Ik heb jullie reservatie voor zondag 21/06 OLIVERIA POP-UP HUISKAMERRESTAURANT goed ontvangen.
De risotto van LA FATTORIA DE LUCEDIA kom ik morgen of overmorgen wel oppikken.
Tot zondag.
Daniel