Colora festival januari-maart 2014

Na een succesvol zomerprogramma in augustus met een outdoor festivalweekend in De Zevensprong en verschillende zaal- en caféconcerten vorig najaar zet Colora festival het nieuwe jaar in met diverse concertavonden op verschillende locaties in Leuven en zelfs daarbuiten.

Colora festival is een kleinschalig, gezellig en kwaliteitsvol wereldmuziekfestival. Via de universele taal muziek wil de organisatie het positieve van onze interculturele samenleving in de verf zetten.

Zaalconcerten

 • Gordie Mackeeman & His Rhythm Boys (Canada) bluegrass: Canada’s béste old-time rootsband van het Prince Edward Island met voetenstampende fiddle, gitaar, banjo, drum en schitterend bluegrass-stemmenwerk.
  donderdag 23 januari, 20u, cc de borre, Pleinstraat 10, Bierbeek
  inkom: 13 € /14 € (€ 6 voor jongeren 12 – 18 jaar) – info & tickets: 016/46.14.00, tickets@deborre.be
 • Das Estupando Orchestra (België) funk, latin, reggae, gipsy: De ‘Estupando’-sound: chilly, funky latin-groove en triphop met rock, jazz, reggae en gipsy-invloeden. Drum, gitaar, bas en funky orgel worden aangevuld met een swingende blazerssectie en als finishing touch een ’visual magician’ die zich laat gaan op alle schermen, wanden, plafonds en vloeren die in zijn buurt komen. Hun eerste cd ‘Orchestic grooves’ krijgt nu vorm, met veel stijlen maar altijd met de ‘Estupando-sound’.
  vrijdag 14 maart, 20u30, JH Sojo, Eénmeilaan 35, Kessel-Lo
  inkom: € 4
 • Ibernice MacBean & Johan Clement Trio (Nederland, België) jazz: Ibernice MacBean is een opvallende podiumverschijning en voelt zich thuis in jazz, pop, soul en wereldmuziek. Als zangeres werkt(e) ze samen met o.a. Zap Mama, Mark King, Paul Michiels, Dirk Brossé en gezelschappen als Atraversando.
  donderdag 20 maart, 22u, At The Bebop, Tiensestraat 82, Leuven
  inkom: vvk € 18 / kassa € 20
  info & tickets : 016/20.86.04 of info@atthebebop.be

Gratis caféconcert

 • La Fonomeccanica (Italië) Italiaans cabaret, swing: La Fonomeccanica is een bont gezelschap uit Milaan, opgericht in 2007. Hun instrumenten komen vers van het kringloopcentrum of zijn net van onder het stof gehaald op opa’s zolder na lange trouwe dienstjaren in de communistische fanfare: banjo, accordeon, Turkse en Hawaiaanse gitaren zonder papieren, tamboerijn gepikt van de dorpsfanfare, uit de muziekwinkel ontslagen slaginstrumenten, contrabas op de vlucht voor jazz, … deze pasta van instrumenten zijn de ingrediënten voor hun muziek.
  woensdag 5 maart, 21u, café Libertad, Muntstraat 28-30, Leuven

Meer informatie op www.colora.org of de laatste nieuwtjes via de facebookgroep van Colora festival.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.