BAR STAN

“BAR STAN is een buurtbar hedendaagse stijl, aan het basketpleintje in ‘t Nieuw Kwartier. Een publieke living en toevluchtsoord voor het Leuvense stadsdier.”

U hoort het goed: Leuven is een nieuwe hippe bar rijker. BAR STAN (opgericht door 4 vrienden) lijkt zo weggeplukt uit het Berlijnse straatbeeld. Laat je niet misleiden door de naam, BAR STAN is niet zomaar een bar: volgens hun website (under construction) kan je er ook terecht voor ontbijt / lunch / brunch / koffie / apero / diner. Verder wil BAR STAN vooral een gezellige ontmoetingsplaats zijn voor mensen uit de buurt (& omstreken natuurlijk), alsook een platform bieden voor creatievelingen door hen de kans te geven hun werk tentoon te stellen in de bar. Chapeau!

Deze ochtend even binnengesprongen voor een koffie (filterkoffie – want het koffiemachien was nog niet opgewarmd) die werd gebrouwen met de koffiebonen van micro-roastery MOK, en vergezeld door een mignonnette’je. Ik kom graag eens terug voor de apero, de cocktails klonken veelbelovend (Gin Mare!) en dan blijf ik met veel plezier eens plakken om de keuken uit te testen.

Voor wie wil kennismaken met BAR STAN: er is een groot openingsfeest op vrijdag 17/01, vanaf 17u30…

[to be continued]

Praktisch
Constantin Meunierstraat 2
0485 06 54 49

di-vrij 08u-00u
za 16u-00u
zo 10u-00u
https://www.facebook.com/barSTAN
http://www.barstan.be/

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “BAR STAN”

Nieuw eetconcept in Bar Stan « Leven in Leuven
(on mei 7th, 2014 at 8:31)

[…] Bar Stan, de buurtbar aan ‘t basketpleintje in het Nieuw Kwartier, heeft op korte tijd veel mensen weten te bereiken. Buiten hun vaste aanbod, met ontbijt, lunch en diner in de week en brunch op zondag, komen ze vanaf deze week ook met een nieuw eetconcept: ‘CHEZ STAN’. Op zaterdag zal Bar Stan elke twee weken de culinaire kaart trekken met ‘CHEZ STAN’, een unieke resto-avond onder leiding van een steeds wisselende, interessante en getalenteerde gastchef, of hobbykok met culinaire ambities. Van de fijnste Italiaanse keuken tot het pittigste van het Oosten, alles kan en mag… […]