Filmvertoning ‘Reality’ van regisseur Matteo Garrone

De KU Leuven presenteert op maandag 20 januari in samenwerking met het Centro di Studi Italiani de film Reality van regisseur Matteo Garrone. Reality is een film uit 2012 met o.a. Aniello Arena, Loredana Simioli, and Claudia Gerini. De regisseur is in Rome geboren en ken je zeker nog van ‘Gomorra’, de verfilming van het veelbesproken boek van Roberto Saviano.

Luciano is een Napolitaanse vishandelaar met aanleg voor spektakel. Zijn familieleden sporen hem aan om mee te doen aan een casting voor ‘Big Brother’ en hij schrijft zich in. Zo komt hij terecht in een spiraal van verwachtingen die zijn leven volledig zal veranderen.

Wat begint als een kleurrijke satire op de decadentie en kitscherigheid van de moderne mediamaatschappij, zwelt gestaag aan tot een bitter psychologisch drama over een man die langzaam wegglijdt in autodestructieve waanzin.

Reality won op het filmfestival van Cannes in 2012 de Grote Prijs.

Praktisch
Maandag 20 januari 2014 om 20.30 u.
Faculteit Letteren, MSI (Erasmusplein, 3000 Leuven), aula 00.20.
Inkom: gratis
Na de film zal er, voor wie geïnteresseerd is, een debat worden gehouden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.