Première van For Movement’s Sake – David Hernandez

David Hernandez kan putten uit jaren ervaring als choreograaf en werkte al meermaals samen met Meg Stuart en Anne Teresa De Keersmaeker. De fysieke theatraliteit die hij ontwikkelde in de vroege jaren van Damaged Goods en de aanpak van muziek en beweging die leidde tot een samenwerking met Rosas geven zijn bewegingsonderzoek een bijzonder uitgangspunt. Met For movement’s sake zet Hernandez zijn onderzoek naar pure beweging in relatie tot muziek voort. De muziek van de barokcomponist Buxtehude wordt gecombineerd met Hernandez’ choreografie. De titel For movement’s sake verwijst naar een verklaring van Merce Cunningham dat dans zichzelf laat lezen, dat er geen andere reden tot beweging is dan de pure beweging zelf. Hernandez creëert een unieke bewegingstaal die schippert tussen geste en esthetiek waarin het vermogen tot communicatie wordt geëtaleerd. Verwacht pure dans in een bijzondere scenografische setting waarbij de performers in een voortdurende metamorfose verkeren.

Praktisch
Woensdag 22 januari 20.30u
STUK Soetezaal
Tickets

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.