Toneel Heverlee speelt ‘The Beauty Queen of Leenane’

Toneel Heverlee opent het nieuwe jaar met een voorstellingenreeks van “The Beauty Queen of Leenane van Martin McDonagh. Martin McDonagh werd geboren in Londen, uit Ierse ouders en die Ierse roots kenmerken zijn hele theateroeuvre. Twee trilogieën zijn doordrongen van de Ierse thema’s. “The Beauty Queen of Leenane” is het eerste deel van de Leenane-trilogie.

Maureen Folan woont in Leenane, zo’n typisch dorpje in de Connemara. Ze woont alleen met haar tirannieke moeder Mag, die haar dwingt alleen voor haar te zorgen. Pato Dooley, met wie ze een passionele nacht doorbrengt, zou haar leven kunnen veranderen.

De schrijfstijl van Martin McDonagh is rauw, zowel in de situaties als in het taalgebruik. Hij kreeg daar meermaals kritiek voor, maar weerlegt die door te zeggen dat dit de enige manier is om het geweld zelf aan de kaak te stellen. Zijn werk heeft ook een onweerlegbaar komische inslag.

Praktisch
zaterdag 1 februari om 20u15
vrijdag 7 februari om 20u15
zaterdag 8 februari om 20u15
zondag 9 februari om 15u00

Reserveren kan via de site, per e-mail, of telefonisch tussen 17u en 20u op nummer 0495 845 864.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.