Jeugdcentrum Vleugel F breidt vakantiewerkingen uit en steekt ze in een nieuw jasje

De vakantiewerking van jeugdcentrum Vleugel F wordt uitgebreid en krijgt een grondige make-over. “Vorig jaar namen gemiddeld zo’n 300 kinderen per dag deel aan de speelpleinen en de grabbelpas. Enthousiaste animatoren begeleiden de activiteiten. De vraag naar een toegankelijke, interessante en betaalbare vakantiewerking in de Leuvense binnenstad groeit. Daarom deze uitbreiding en hervorming.”, zegt schepen van jeugd Dirk Vansina.

Van 3 naar 4 speelpleinwerkingen
Vanaf januari 2014 biedt jeugdcentrum Vleugel F tijdens de zomer geen 3 maar 4 speelpleinwerkingen aan: speelplein Kessel-Lo, speelplein Wilsele, speelplein Heverlee én speelplein Leuven. Net zoals speelplein Heverlee zal ook speelplein Leuven open zijn tijdens de paasvakantie.

De Grabbelpas in zijn huidige vorm bestaat niet meer. Leuven krijgt een extra speelplein, waar kinderen zich kunnen uitleven en allerlei toffe activiteiten doen. Een belangrijk voordeel is dat hiervoor vooraf niet moet worden inschrijven (Wat bij de Grabbelpas wel het geval was. Bovendien was de capaciteit van de Grabbelpas kleiner).

Extra aanbod
Het jeugdcentrum organiseert niet enkel speelpleinen tijdens de paas- en zomervakantie, maar komt tijdens de weekends, de kleine vakanties en de paas- en zomervakantie met een extra aanbod.

Dit aanbod bestaat uit:

  • familieworkshops doorheen het jaar;
  • Vleugelweken tijdens de krokus- en herfstvakantie;
  • skate-, blade- en BMXkampen tijdens de Paas- en zomervakantie;
  • VleugelFForts, workshops tijdens de zomervakantie.

De familieworkshops geven ouders de kans om samen met hun kind te proeven van leuke activiteiten en workshops. In het voorjaar staan er drie activiteiten klaar. Kinderen worden altijd door een volwassene vergezeld.

Tijdens de korte vakanties (de krokus- en herfstvakantie) organiseert jeugdcentrum Vleugel F de Vleugelweken. Dit zijn themaweken waar kinderen een week lang ontdekken, spelen, bewegen en knutselen in Vleugel F. Er is plaats voor 100 deelnemers tussen 4 tot 13 jaar.

Bij de skate-, blade- en BMXkampen leren 7- tot 15-jarigen op het skatepark alle slides en coole sprongen. Hier begeleiden professionele skaters de jonge skaters, bladers of BMXers in de uitbouw van hun verzameling ‘tricks’.

Tijdens de zomervakantie is er ook ruimte om te proeven van een aantal leuke en interessante workshops: de VleugelFForts. Deze workshops zijn toegankelijk voor een beperkt aantal deelnemers tussen 7 en 12 jaar.

Vanaf zondag 2 februari 08.00 uur kan je online inschrijven voor de activiteiten in de krokus- en paasvakantie en voor de familieworkshops in het voorjaar.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.