Toneel Heverlee speelt “The Beauty Queen of Leenane”

Met “The Beauty Queen of Leenane” biedt Toneel Heverlee opnieuw een stuk aan van de Ierse auteur Martin McDonagh. Martin McDonagh werd geboren in Londen, uit Ierse ouders en die Ierse roots kenmerken zijn hele theateroeuvre. Twee trilogieën zijn doordrongen van de Ierse thema’s. “The Beauty Queen of Leenane” is het eerste deel van de Leenane-trilogie.

De schrijfstijl van Martin McDonagh is rauw, zowel in de situaties als in het taalgebruik. Hij kreeg daar meermaals kritiek voor, maar weerlegt die door te zeggen dat dit de enige manier is om het geweld zelf aan de kaak te stellen. Zijn werk heeft ook een onweerlegbaar komische inslag.

The Beauty Queen of Leenane” vertelt het verhaal van Maureen Folan die in Leenane woont, zo’n typisch dorpje in de Connemara. Ze woont alleen met haar tirannieke moeder Mag, die haar dwingt alleen voor haar te zorgen. Pato Dooley, met wie ze een passionele nacht doorbrengt, zou haar leven kunnen veranderen.

Praktisch
zaterdag 1 februari om 20.15u
vrijdag 7 februari om 20.15u
zaterdag 8 februari om 20.15u
zondag 9 februari om 15.00u

Reserveren kan via de site of per e-mail,

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.