CD-voorstelling Iet me ziel in de Schouwburg

Gisteren woonde ik in een tot de nok gevulde stadsschouwburg de CD-voorstelling van Iet me ziel bij. Elk nummer van de CD werd vol overtuiging vertolkt door een andere Leuvens artiest. Lennaert Maes, één van de bezielers van dit project en verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de nummers, leidde elk lied in en zorgde voor de nodige historische achtergrond. Terwijl de artiesten het beste van zichzelf gaven, werden de tekeningen van Reinhart Croon geprojecteerd op het canvas achter de artiesten. Rode draad in de tekeningen was Fiere Margriet, die in haar blootje door de Leuvense straten dwaalde: van de kever op het Ladeuzeplein, over de boom van ‘t groot verdriet naar de voormalige brouwerij De Hoorn. Bij elk nummer hoorde een andere tekening en elk nummer belichtte een ander aspect van onze schitterende stad.

Mijn persoonlijke hoogtepunten: Meneer André die gans de Schouwburg aan het zingen kreeg met zijn lied over het jaartallenleven, Didi de Paris en Noémie Schellens die de liefde toedichtten en Alain Louie die een nummer in het dialect bracht dat hij zijn moeder vroeger had horen zingen. De akoestische afsluiter die een schone Leuvense dag bezong was een waardig einde van de voorstelling. De artiesten werden terecht onthaald op een overweldigende staande ovatie.

De CD en de kunstdrukken van Reinhart Croon zijn te verkrijgen via Ietmeziel.be.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “CD-voorstelling Iet me ziel in de Schouwburg”

erik O,
(on januari 29th, 2014 at 1:32)

echt wel ‘n top knappe – ode aan ons Leuven- totaalspektakel -avond!
van genoten van begin tot einde…
moet vervolg / herhaling op volgen!

 
Eerste dag Beleuvenissen « Leven in Leuven
(on juli 18th, 2014 at 12:48)

[…] concept van Lenny Maes en Andries Boone met liedjes over en gezongen door Leuvenaars. Ze speelden hun première voor een uitverkochte Leuvense schouwburg en komen nu terug met een rist aan bekende Leuvenaars. Passeren de revue: Stoomboot, Kristof […]

 
IET ME ZIEL @ Beleuvenissen 18.07.2014 « Leven in Leuven
(on juli 20th, 2014 at 23:06)

[…] De première van de soundtrack vond plaats op 22 januari dit jaar in de Stadsschouwburg. Vanavond deden zij dit nog es over in het kader van Beleuvenissen op de Grote Markt. […]