Stadssopraan Noémie Schellens neemt afscheid

Leuven heeft een bijzondere traditie in het werken met culturele stadsambassadeurs. Om de twee jaar krijgt een nieuwe Leuvense kunstenaar de sleutel van de stad in handen. Hij of zij mag dan creatieve projecten ontwikkelen om zijn of haar discipline stadsbreed in de verf te zetten. Op vrijdag 14 februari zwaait stadssopraan Noémie Schellens af. Ze doet dat met een afscheidsproject van formaat: de Opera Mobile. Tegelijkertijd onthult ze samen met schepen van cultuur Denise Vandevoort wie haar zal opvolgen.

Op vrijdag 14 februari neemt Noémie afscheid als stadssopraan. Ze laat Leuven de Opera Mobile na, een reizend concertpodium met de charme van een minitheatertje en op maat van iedere gelegenheidslocatie, gemaakt door cultuurcentrum 30CC. “De Opera Mobile ontplooit zich in een mum van tijd tot een operapodium met zangers, instrumenten, baldakijnen en fluweel. Het is een van de eerste ideeën die ik wilde realiseren en ik ben erg blij dat het gelukt is. De Opera Mobile ziet er uit zoals ik het gedroomd had. Ik hoop dan ook dat ik er vele keren op mooie locaties in kan optreden,” aldus de afzwaaiende stadssopraan.

Nieuwe stadsambassadeur
Een afscheid betekent een nieuw begin. Noémie onthult op 14 februari ook wie de fakkel van haar overneemt. “Dat is geen onbelangrijk gegeven, want de opvolger krijgt twee jaar tijd en alle steun van de stad om in samenwerking met cultuurcentrum 30CC zijn of haar kunstdiscipline in de kijker te zetten,” aldus schepen van cultuur Denise Vandevoort.

Stads-dj Bobby Ewing beet in 2006 de spits af. Hij gaf de fakkel in 2008 door aan stadskok Jeroen Meus die op zijn beurt stadsfotograaf Marco Mertens aanduidde.

Een romantisch afscheid
Het afscheid van Noémie vindt plaats in de Kruidtijn. Om 19.30 uur openen de deuren voor het publiek en om 20.00 uur zal Noémie haar Opera Mobile ‘inzingen’. Omdat het Valentijn is, zorgt Noémie voor een romantische toets. Geniet samen met je geliefde van prachtige liefdesaria’s, een glaasje cava, een intieme winterwandeling en laat jullie liefde vereeuwigen met een foto van stadsfotograaf Marco Mertens.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.