Online inschrijvingen voor sport- en jeugdactiviteiten vanaf 2 februari

Vanaf zondag 2 februari om 8.00 uur kan elke ouder zijn kind online inschrijven voor de activiteiten van jeugdcentrum Vleugel F en voor de sportkampen van Tofsport Leuven. Dat kan via een gezamenlijke website, bereikbaar via de vertrouwde websites www.vleugelf.be of www.vleugelf.be. Volgens schepen van jeugd Dirk Vansina en schepen van communicatie en sport Els Van Hoof, is dit een grote stap vooruit in de klantvriendelijke dienstverlening die de stad Leuven wil bieden aan haar burgers. Op termijn wil de stad Leuven hier dé digitale toegangspoort van maken om zoveel mogelijk vakantieaanbod voor kinderen aan te bieden. Ouders kunnen nu al een profiel aanmaken, zodat ze zondag meteen activiteiten kunnen boeken.

Jeugdcentrum Vleugel F organiseerde al enkele jaren online inschrijvingen voor hun activiteiten. “We merkten dat burgers dat zeer positief vonden en er steeds meer gebruik van maakten. Er was nood aan uitbreiding, ” aldus schepen Vansina. Voor schepen Van Hoof was het een uitgemaakte zaak om dit als een groots gezamenlijk project te zien: “De wachtrijen bij de eerste inschrijvingsdag moesten korter. Een online inschrijvingssysteem maakt dat mogelijk.

Digitale toegangspoort
Op termijn wil de stad alle vakantieactiviteiten voor kinderen in Leuven digitaal ontsluiten. “Het is onze ambitie dat ook organisaties die in Leuven actief zijn hun aanbod kunnen aanbieden via dit loket. Ouders kunnen dan op één plaats de vakantieplanning van het hele gezin maken, boeken en opvolgen”, zegt schepen Van Hoof. Ook een applicatie voor smartphones voor real time communicatie met de ouders en kinderen tijdens de activiteiten zelf, zit in de pijplijn. De online inschrijvingen op 2 februari zijn, wat de stad betreft, dus slechts een eerste stap.

Eerst registreren
De online inschrijvingen starten op zondag 2 februari om 8.00 uur. Ouders kunnen nu al online een profiel aanmaken, zodat ze hun inschrijvingen zondag meteen kunnen starten. Ouders kunnen hun kinderen inschrijven voor sportkampen georganiseerd door Leuvense sportclubs in samenwerking met Tofsport Leuven in de paas- en zomervakantie, en voor de activiteiten van jeugdcentrum Vleugel F van de krokus- en paasvakantie. Ook familieworkshops die plaatsvinden in het voorjaar kunnen nu online geboekt worden.

Inschrijving aan het loket
Je kan ook inschrijven aan de loketten van Tofsport en Jeugdcentrum Vleugel F. Dat kan vanaf maandag 3 februari t.e.m. vrijdag 7 februari van 10.00 tot 20.00 uur. Na 7 februari gelden de gewone openingsuren.

Bij problemen op zondag 2 februari kunnen ouders van 8.00 tot 12.00 uur contact opnemen met de helpdesk op tel. 016 27 22 20.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.