Hertogensite krijgt nieuwe invulling

Door de verhuizing van de ziekenhuisfuncties van Sint-Pieter en Sint-Rafaël naar campus Gasthuisberg, kan de Hertogensite een nieuwe invulling krijgen. Het ontwerp van masterplan voor de site is klaar en wordt op 4 februari van 15 tot 21u voorgesteld tijdens een informatiemarkt.

De Hertogensite is de plek langs de Kapucijnenvoer, tussen de Brusselsestraat en de Minderbroedersstraat. Het is het derde project – naast Barbarahof en Janseniushof – dat de benedenstad nieuw leven moet inblazen.

In oktober 2013 informeerde de stad over de krachtlijnen van de herontwikkeling tijdens een eerste ‘Hertogensite op zondag’. Samen met de stad hebben de ontwerpers De Gregorio & partners en 360 Architecten in opdracht van de ontwikkelaar Resiterra ondertussen een ontwerp van masterplan gemaakt. Op dinsdag 4 februari toont de stad het ontwerp aan het grote publiek. Rijdens de informatiemarkt kan je de tentoonstelling over het ontwerp van masterplan bezoeken. Er zijn ook mensen van de stad aanwezig die vragen kunnen beantwoorden.

Om het ontwerp van masterplan tegen de zomer van 2014 uit te werken tot een definitief masterplan, zal de stad geïnteresseerde burgers betrekken. De stad werkte hiervoor een communicatie- en participatietraject uit.

Praktisch
Informatiemarkt op dinsdag 4 februari
tussen 15 en 21 uur
Kapel Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.