Programma Cinema ZED – februari 2014

De grote winnaar bij de European Film Awards was niet ‘The Broken Circle Breakdown’ maar wel het Italiaanse ‘La Grande Bellezza’, die nu ook in de race naar de Oscar voor Beste Buitenlandse film onze concurrent is. Het succes van ‘La Grande Bellezza’ is geen toeval. De Italiaanse cinema verkeert de laatste jaren immers in opperbeste vorm. Cinema ZED koos 6 fi lms uit die u zeker niet mag missen: twee festivaltoppers (‘Alì Blue Eyes‘ en ‘Cosimo E Nicole‘), een onuitgegeven documentaire (‘The Venice Syndrome)’, twee avantpremières (‘Viva La Liberà‘ en ‘Anni Felici‘) en natuurlijk Italiës ei! gen hoop op een Oscar.

Tot 2 maart blijft heel filmminnend België vol spanning of ‘The Broken Circle Breakdown’ zijn Oscarnominatie kan verzilveren. Maar ook in andere categorieën is het reikhalzend uitkijken wie het prestigieuze beeldje mee naar huis mag nemen. Naar goede gewoonte nodigt Cinema Zed je alvast uit om de genomineerde korte speelfilms, live-action shorts zoals dat heet, te leren kennen in het programma Oscar Shorts.

Artefact (13-23 februari) is het jaarlijkse kunstenfestival van STUK waar (beeld)cultuur, actualiteit en wetenschappelijke uitdagingen centraal staan. Het programma bestaat uit een uitgebreide thematische tentoonstelling met internationale kunstenaars, aangevuld met voorstellingen, workshops én film. In Cinema ZED worden een aantal films vertoond die verband houden met het centrale thema van het festival, De Prehistorie van het Beeld: Werner Herzogs ‘Cave of Forgotten Dreams‘, ‘Nostalgia de la Luz‘, ‘The New Dream Machine Project‘ en ‘Higgs – naar het hart van de verbeelding‘.

Verder staat ‘Nymph()maniac‘ opnieuw op de affiche, wegens de uitverkochte avant-première van de beide delen in december. Andere titels om naar uit te kijken zijn de grote winnaar van het Filmfestival van Gent, ‘The Selfish Giant‘ en ‘Fruitvale Station‘, over de schietpartij in het gelijknamige metrostation waarbij Oscar Grant om het leven kwam. Tot slot kan je ook deze maand een filmklassieker (her)ontdekken in de CLT-reeks. Romantische zielen tot slot kunnen ook op Valentijn naar Cinema ZED waar ‘Much Ado About Nothing‘ op het programma staat.

Het volledige programma van Cinema ZED is terug te vinden op www.cinemazed.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.