Overhandiging cheque aan goede doel Leuvense kerstmarkt

Dinsdag 4 februari werd de opbrengst van het goede doel op de Leuvense kerstmarkt overhandigd aan het kinderziekenhuis UZ Gasthuisberg in aanwezigheid  van de peter van de kerstmarkt Jef Desmedt.

Dit jaar werden 3 goede doelen gekozen van het kinderziekenhuis: 3 afdelingen sloegen de handen in elkaar en brachten zo Bone4Kids onder de aandacht, een organisatie die zich inzet rond het thema pseudoartrose. Niet-helende botbreuken trefen zo’n 500 kinderen in Europa. Daarnaast steunde de kerstmarkt onderzoek naar kinderimmuundeficiënties. Immuundeficiënties zijn defecten aan het afweermechanisme waarbij kinderen een fatale infectie kunnen oplopen. Het derde goede doel, het Nicolasfonds helpt zorgbehoevende baby’s.

Dit jaar werd een recordbedrag van 37.055 euro ingezameld. Het vorige record dateert van 2011 en stond op 32.000 euro. Dit bedrag werd ingezameld door de inzet van zo’n 220 vrijwilligers. Ook dat is een record. De vrijwilligers verkochten niet alleen de traditionele kaarsjes die door de stad worden aangeboden maar ook knuffels, broches, bloemen, slingers, doosjes, haarspeldjes, étuis, mutsen, sjaals, kerstkaarten, beschilderde mokken en kaartjes. Daarnaast werden er ook nog pleisterdoosjes, badproductjes, chocolademoelleux en wafels aan de man gebracht.

Er werden in totaal 25.000 kaarsjes verkocht. Omdat de kaarsjesverkoop zo succesvol was, moest de voorraad kaarsjes halverwege de kerstmarkt aangevuld worden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.