Veto lanceert iPad app

Het Leuvense studentenweekblad Veto lanceert een app voor de iPad. Daarmee wil Veto, dat dit jaar zijn 40ste verjaardag viert, de studenten binnen en buiten Leuven nog beter bereiken. De Vetoapp werd ontwikkeld met de steun van appbedrijf Twipe en de krant De Standaard.

Op 10 februari lanceert het studentenblad Veto een app op de iPad. “De app werd ontwikkeld op het digitaal publishing platform van Twipe, en maakt gebruik van de technologie die eerder ook voor De Standaard werd ontwikkeld,” zegt Vetohoofdredacteur Jens Cardinaels. “Twipe ontwikkelde een app die helemaal aangepast is aan tablets. Daardoor garandeert de app een intuïtieve leeservaring. De lezer moet dus niet liggen scrollen en zoomen.

Veto in de nacht van zondag op maandag op je iPad
Met de app wil Veto de studenten nog beter bereiken. “Het is belangrijk om te digitaliseren. Het volstaat niet meer om alleen op papier uit te komen”, zegt
Cardinaels. “Studenten, professoren, journalisten, bewindvoerders die zich bezighouden met onderwijs en andere Vetolezers zullen voortaan in de nacht van zondag op maandag de nieuwe Veto aankrijgen op hun iPad. Zo zijn ze meteen aan het begin van de week mee met de studentenactualiteit. Ook studenten buiten Leuven, bijvoorbeeld die van de externe campussen van de KU Leuven, zullen Veto voortaan makkelijker kunnen lezen.

De nieuwe digitale stap heeft geen nadelen voor de papieren Veto. “Integendeel. Papier blijft voor ons enorm belangrijk. Dat blijkt uit het feit dat we in september overschakelden van een zwartwitdruk naar een volwaardige kleurendruk. Bovendien werd het aantal pagina’s dit jaar verhoogd van 16 per week naar 20 per week.

Veto digitaliseert al 10 jaar
De Vetoapp is een nieuwe stap in de digitalisering van Veto. Een tiental jaar geleden lanceerde Veto een nieuwssite waarop de integrale inhoud van de papieren krant verscheen. Sinds enkele jaren zet Veto nog meer in op online nieuws. “We maken daarbij maximaal gebruik van sociale media. Het aantal Facebookfans van de Veto is sinds september verdubbeld van 3.000 naar meer dan 6.100,” aldus Cardinaels. “De Vetoapp is een nieuwe, belangrijke stap.

App tot stand gekomen met de steun van Twipe en De Standaard
Het Leuvense technologie bedrijf Twipe ontwikkelde reeds in 2011 als eerste een app voor De Standaard die volledig aangepast is aan de mogelijkheden geboden door tablets. Dankzij de steun van beide bedrijven kan Veto op basis van deze technologie nu zijn iPad app aanbieden aan de Leuvense studenten.
De app is gratis te downloaden in de App Store van Apple. De kranten zijn elke week gratis te downloaden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.