Faculty Club

Na een misgelopen e-mail communicatie in een ver verleden (zie http://leveninleuven.be/2010/07/12/de-bibliotheek), verraste mijn vriend me in de kerstperiode met een succesvolle reservatie in de Faculty Club. Inclusief een “notering van het feit dat we vegetarisch wensen te dineren”.
De straat oversteken om eens lekker te gaan eten in een prachtige omgeving, wie ziet dat niet zitten?
Aldus meldden we ons op een frisse vrijdagavond met veel goesting aan in het fraaie Begijnhof.

We werden vriendelijk naar enkele gezellige zeteltjes geleid, waar we van een aperitiefje konden genieten.
Onze ober begon met veel vuur de menu’s voor te stellen, maar we moesten hem snel onderbreken toen hij over „de hondshaai” begon. Ietwat uit het lood geslagen (met een oprechte „Oei!”) nam hij snel onze menu’s terug mee, met de belofte dat we de vegetarische suggesties van de chef te horen zouden krijgen.
De tam-tam was nog niet rondgegaan, want tijdens het wachten zagen we enkele hapjes gegarneerd met garnalen resoluut onze richting uitkomen. Alles werd gelukkig snel vervangen door smakelijke vegetarische varianten. Onze enthousiaste ober kwam dan triomfantelijk terug met twee veelbelovende suggesties: een handgedraaide couscous met structuren van rode biet, en een ravioli met verse spinazie, pastinaak, en espuma van boschampignons.
Even later – aan een gezellig tafeltje – vroegen we de wijnkaart; we kozen een prima Langhe Nebbiolo.

Dan het eten: twee vegetarische pareltjes.
De couscous was mooi gepresenteerd en de subtiele smaken konden ons zeker bekoren.
De ravioli was super: elke hap – een spruitje, wat spinazie, een paddestoel – vocht keihard om toch maar het lekkerst te zijn.
De porties waren niet echt groot, dus we keken reikhalzend uit naar het dessert. We hadden de keuze uit 3 thema’s: chocolade, koffie, en frangipane. Het frangipane dessert van mijn vriend presenteerde sinaasappel op 3 lekkere manieren, en ook mijn koffie dessert was de moeite waard.

We eindigden de avond met een Sencha thee en een Musa Lova met Java koffie, vergezeld van een crème brûlée van caramel.
En zo gingen we toch voldaan naar huis.

We betaalden 184 euro voor ons beiden.
Een stevige rekening, maar we kunnen niet ontkennen dat we erg lekker én origineel hebben getafeld.

Praktisch
Groot Begijnhof 14, 3000 Leuven
016 32 95 00
http://www.facultyclub.be/nl/
info@facultyclub.be
menu 3/4 gangen: 52/63 euro

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.