Studenten tonen hun creatiefste kant tijdens Faculty STARs

De KU Leuven presenteert dertien nieuwe Faculty STARs. Deze Student Artists in Residence worden het artistieke gezicht van hun faculteit. Ze krijgen tot aan het eind van het academiejaar tal van kansen om hun talent te tonen en verder te exploreren. De geselecteerde studenten zijn actief in klassieke zang, fotografie, beeldende kunst, pop- en loungemuziek, film en dans.

KU Leuven organiseert voor de derde keer Faculty STARs. Met dit project wil de universiteit haar creatieve studenten in de spotlights zetten. Bij de start van het academiejaar gingen de Dienst Cultuur en de faculteiten op zoek naar studenten die creatief bezig zijn met fotografie, schilderkunst, poëzie, dans, performance of een andere kunstvorm. De kandidaten konden tussen 23 september en 8 november 2013 individueel of in groep een portfolio inzenden op www.facultystars.be.

Uiteindelijk werden 90 portfolio’s ingediend en beoordeeld door een professionele jury, voornamelijk uit de Leuvense culturele sector. Ook het publiek mocht een voorkeurstem uitbrengen via Facebook. De selectie van de jury en de winnende publieksstem vormden per faculteit (maximaal) een top vijf, waaruit de decaan, de culturele faculteitsvertegenwoordiger en de cultuurverantwoordelijken van de studentenkringen hun Faculty STAR kozen.

Elke faculteit en de daaraan verbonden kringen zullen hun Faculty STAR dit voorjaar podiumkansen geven als huiskunstenaar op diverse gelegenheden. Daarnaast krijgen alle Faculty STARs een meter of peter uit de Leuvense culturele scene. Zij zullen samen met de Dienst Cultuur een individueel coachingtraject uitstippelen voor de STARs. Zo’n traject kan bestaan uit een of meerdere workshops en masterclasses, ontmoetingen met inspirerende kunstenaars, nagesprekken bij voorstellingen of tentoonstellingen, tot participeren in een kunstenaarsatelier. Op de blogpagina’s van www.facultystars.be zullen de Faculty STARs berichten over hun vorderingen in het traject. Op 15 mei tonen de Faculty STARs hun werk tijdens een groot slotevenement in de Universiteitshal.

Nieuw dit academiejaar is de deelname van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen. Studenten van de 7 campussen konden zich inschrijven voor Faculty STARs. Op termijn zal de KU Leuven bekijken of het project kan worden uitgebreid in samenwerking met alle campussen van de KU Leuven.

FACULTY STARS

 • Sandra en Xenia (MUZIEK) voor de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen
 • Jana Haenen (BEELDENDE KUNST) voor het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte
 • Sound Affair (MUZIEK) voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid
 • Guy Atafo (BEELDENDE KUNST) voor de Faculteit Sociale Wetenschappen
 • Bladluis (BEELDENDE KUNST) voor de Faculteit Letteren
 • Natalia Copeland (FOTOGRAFIE) voor de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen
 • Waldo Bogaert (FOTOGRAFIE) voor de Faculteit Wetenschappen
 • Atmosfeer (MUZIEK) voor de Faculteit Ingenieurswetenschappen en de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen
 • Nirman Shrestha (FOTOGRAFIE) voor de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen
 • LesHivers (FILM) voor de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen
 • Alissia vander Linden (MUZIEK) voor de Faculteit Geneeskunde
 • Andrea en Anneleen (DANS) voor de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen
 • Charlotte Amerijckx (FOTOGRAFIE) voor de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.