Opnieuw 105.500 bezoekers voor STUK in 2013

Net als in 2012 ontving STUK in 2013 iets meer dan 105.500 bezoekers voor zijn activiteiten. Bovenop deze aantallen zijn er nog de duizenden extra mensen die naar een feestje (STUK Eindfeest, STUK STARTfeest) kwamen in STUK. Die zijn immers niet opgenomen in de cijfers.

STUK heeft nu meer dan een decennium gewerkt in de gebouwen in de Naamsestraat 96 en sinds 2010 stabiliseert het aantal bezoekers rond de 105.000. In het laatste volledige jaar voor de verhuis (2000) kreeg STUK ca. 35.000 bezoekers over de vloer. Dat zijn er nu dus 70.000 meer. STUK heeft die publieksgroei altijd gecombineerd met de minder zichtbare opdrachten van een kunstencentrum. Zo zijn ook de kleinschalige, minder evidente voorstellingen toegenomen en werd de atelierwerking voor kunstenaars de laatste jaren stevig uitgebouwd. Per seizoen ontvangt STUK nu gemiddeld ca. 60 professionele kunstenaars of gezelschappen die gedurende een periode in STUK komen werken. Dankzij de toegenomen publieke belangstelling doen ze dat in een erg dynamische en aangename omgeving.

Een overzicht van de publiekscijfers van STUK per onderdeel met een vergelijking van de voorbije 13 jaar (klik voor groter).

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.