‘INKTVIS’ vol gevaren! Een feestelijke start van de Jeugdboekenweek

De Jeugdboekenweek’, het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen, draagt dit jaar de slogan ‘Gevaar!’. Ook de Bib Leuven betreed je twee weken lang ‘op eigen risico’. Het programma start er op zaterdag 15 maart met het familiefeest ‘Inktvis’. Kom binnen, als je durft!

De vierde editie van ‘Inktvis’ brengt opnieuw een leuk en grotendeels gratis programma voor jong en oud. Geniet van een namiddag met verhalen, theater, overlevingstocht, leuke workshops en meer.

Spannende verhalen en speels theater
Uiteraard krijgen schrijvers, boeken en verhalen een centrale plaats tijdens ‘Inktvis’. Zo leest Laïla Koubaa voor uit haar ‘Azizi en de kleine blauwe vogel’ (7+), een hedendaags Arabisch sprookje over vriendschap en vrijheid, en brengt Jef Aerts, samen met zangeres Katlyn de Ghellinck, een gloedvolle, muzikale vertelling van zijn nieuwe kinderroman ‘Vissen smelten niet’ (8+). De voorleesoma’s en -opa’s van de Bib zorgen daarnaast voor spannende en grappige ‘Kamishibaiverhalen’ voor kleuters (4+).

In ‘Doos’ (4+) brengen De Meneeren een speelse zoektocht zonder woorden. De doos uit de titel blijkt zowel een auto, een zetel, een kasteel, een paard … Wedden dat je voor je volgende verjaardag ook een doos wil?!

Overlevingstocht, gevaarlijke monsters en acrobatentoeren
Inktvis’ is een speelse kennismaking met een van de grootse boekenhuizen uit de ruime regio. Daarbij wordt ook graag buiten de lijntjes gekleurd.

Zo kan je deze editie onder meer terecht op een ‘Fietsbehendigheidsparcours’ (alle leeftijden). Breng je fiets mee en toon je even handig op twee wielen als de grote Sven Nys. Voor echte durvers is er ook ‘Hoe overleef ik de Bib?!’ (6+), een heldhaftige rondleiding door de jungle van De Boekenreuzenrekken, op zoek naar een waardevolle schat.

Naar goede gewoonte kan jij je deze editie ook uitleven in een van de leuke workshops. Zo introduceert Siska Goeminne je in ‘Crytodinges’ (9+) in de wereld van het geheimschrift, ideaal voor geheim agenten of codebrekers in de dop. In ‘Maak je eigen Gruffalo’ (alle leeftijden) of ‘Schimmenspel: griezelen in het bos’ (alle leeftijden) creëer je dan weer een griezelig monster dat de Bib op stelten zet. Meer monsters kan je trouwens ook bewonderen in de expo ‘Gevaarlijke knutselwerkjes’ van SLAC.

Ben je niet bang van gevaarlijke acrobatentoeren? Schrijf je dan samen met mama of papa in voor ‘Nelsons Acrobatenboek’ (4+). Salto’s, piramides … Rika Taeymans toont je met haar nieuwe boek hoe je een echte acrobaat kan worden.

Inktvis’ is de ideale gelegenheid om samen met de kinderen in de wondere wereld van de letteren te duiken!” zo vat schepen Denise Vandevoort de troeven van het programma samen.

Praktisch
zaterdag 15 maart 2014 van 14.00 tot 17.00 uur
Tweebronnen, Diestsestraat 49, 3000 Leuven
Het grootste deel van het programma is gratis.
Enkel de theatervoorstelling ‘Doos’ en de workshops ‘Cryptodinges!’ en ‘Nelsons Acrobatenboek’ zijn betalend (€ 3). Voor de gratis overlevingstocht schrijf je best vooraf in via an.steppe@leuven.be.

Voorverkoop via: www.30CC.be 016 300 900 30CC/Ticketbalie, Diestsestraat 49, Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.