Chocolade workshops in de Muntstraat

Zaakvoerster Mieke Cassiers van Chocola-Tuti opende op 7 februari haar eigen workshopatelier in de Muntstraat, het culinaire hart van Leuven. In een ruimte boven restaurant De Kansel zullen voortaan workshops rond chocolade gegeven worden. Daarnaast wordt een uniek concept in het leven geroepen: ga uit eten, maar maak je dessert zelf.

Sinds vier jaar organiseert Mieke chocoladeverjaardagsfeestjes voor kinderen bij de mensen thuis. “Heel wat mama’s kwamen me op het einde van die feestjes vragen of er ook een aanbod voor hen was”, lacht Mieke. “Dat was de stimulans om mijn gamma verder uit te breiden met o.a. vrijgezellenfeesten en voordrachten over chocolade voor scholen en verenigingen.

Ook bedrijven toonden interesse voor teambuildings en van daaruit ontstond het idee om op zoek te gaan naar een eigen locatie.

Het feit dat het atelier gelegen is in een restaurant biedt een nieuwe mogelijkheid, namelijk: ga uit eten, maar maak je dessert zelf. Wie iets speciaals te vieren heeft, bijvoorbeeld een verjaardag, kan voor het eten, onder begeleiding van Mieke, zelf zijn eigen unieke dessert maken. Je krijgt zelfs de chocolade schrijftechniek aangeleerd, zodat je zeker weet dat je je eigen dessert voorgeschoteld krijgt.

Chocola-Tuti
Mieke heeft al van kindsbeen af een passie voor chocolade en groeide op in een familie van zelfstandigen. De firma van haar ouders is gespecialiseerd in het verwerken van noten voor de chocolade- en roomijsindustrie.

Na mijn studies stapte ik echter niet mee in de zaak, maar sloeg ik een andere weg in, namelijk het organiseren van evenementen”, vertelt Mieke, “Enkele jaren later volgde ik een opleiding tot chocolatier en daarna begon het steeds meer te kriebelen om mijn beide passies te combineren. Zo ontstond het idee om chocoladeverjaardagsfeestjes te organiseren, eerst als bijberoep, en sinds kort kan ik me er full-time mee bezig houden.

Chocola-Tuti werkt met duurzaam geteelde cacaobonen van de Belgische chocolademaker Callebaut. Mieke bracht vorig jaar, samen met hen en enkele chocolatiers, een bezoek aan de cacaoboeren van Ivoorkust. De foto’s van deze reis, en van haar bezoek aan de boeren in Peru, hangen als stille getuigen aan de muur.

Een sfeerbeelden van de nieuwe locatie en het lekkers dat je er zelf kan leren maken:

Meer info op chocola-tuti.be.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Chocolade workshops in de Muntstraat”

Peersman Elke
(on juni 24th, 2014 at 11:56)

Beste,

We zijn op zoek naar een activiteit voor onze teambuilding op ma 29 september. Een chocoladeworkshop lijkt me zeker een toffe activiteit.
Kan deze datum voor u? Wat zijn de mogelijkheden, de tarieven? We zouden met een 15tal pers zijn.

Alvast bedankt!
Vriendelijke groeten,

Elke Peersman

 
Van Hauwermeiren Magda
(on augustus 19th, 2015 at 17:32)

beste,

organiseert u dan workshops bij mensen thuis ?
Zo ja, past het voor u op vrijdag avond 2 oktober in Dendermonde ?