Mama Wong en haar kruiden

Zondagavond, op weg naar huis, besloten we binnen te springen bij Mama Wong op de Naamsesteenweg in Heverlee. Er is meestal plaats op zondagavond en het eten is er goed.
Ook deze keer waren er nog enkele tafels vrij. Het interieur is al jaren hetzelfde. Niet speciaal maar best gezellig.

Zoals we al hadden verwacht, stonden we enkele minuten rond te drentelen in het restaurant vooraleer we de kelner te zien kregen die ons een tafeltje wees. Voor zover we ons kunnen herinneren, is er nooit meer dan 1 persoon die de bediening in de zaal verzorgt. Deze hardwerkende man staat in voor het onthaal, het opnemen van bestellingen, het inschenken van het drinken, het rondbrengen van het eten, het afrekenen én het bedienen van klanten die eten komen afhalen. Hij heeft het dus meestal erg druk.

Nadat we gingen zitten, kregen we de menukaart en een bakje kroepoek. Naast het vaste menu zijn er ook een aantal borden waarop suggesties worden vermeld. Deze suggesties wisselen van tijd tot tijd en zijn doorgaans ook echte aanraders.

We bestelden Dim Sum en lenterolletjes als voorgerecht en Japanse noedels en Indonesische Nasi Goreng – beiden suggesties – als hoofdgerecht. Na ongeveer een kwartier kregen we ons voorgerecht. Lekker, maar ook niet meer.

Vervolgens duurde het ongeveer drie kwartier alvorens ons hoofdgerecht werd geserveerd. Dit was naar ons gevoel erg lang gelet op de weinige tafels die voor ons nog een hoofdschotel geserveerd kregen. Het gezin met drie kinderen – wiens bestelling voor ons werd opgenomen – had nog iets meer pech en moest nog langer wachten.

Voor de rest kunnen we kort zijn over de noedels en de Nasi Goreng: erg lekker.

Mama Wong is een adres waar je altijd kan rekenen op een goede hoofdschotel: niet uitzonderlijk maar steeds lekker. De bediening is niet top maar de kelner werkt hard, efficiënt en er kan meestal ook nog een glimlach vanaf. Enig geduld is soms wel nodig, zeker wanneer het drukker is.

Bij ons eten dronken we een Cola light en een Tsing Tao. Onze afrekening bedroeg € 47,5.

Praktisch:
Mama Wong en haar kruiden
Naamsesteenweg 178, 
3001 Heverlee
016 22 82 12
http://www.mamawong.be/

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.