Les Parisiennes

Op zaterdagavond waren we met enkele vrienden op zoek naar een plekje om rustig te zitten, te praten en als het even kon – iets lekkers te drinken.

Onze keuze viel op Les Parisiennes in de Schrijnmakersstraat in Leuven. Een kleine bar / bistro die haar deuren opende in maart 2013 (en dit na de veel te korte doortocht van restaurant Glou Glou op dat adres). Het interieur werd volledig heringericht in een boudoir-stijl waarbij de lange toog en open keuken behouden bleven.

Les Parisiennes biedt een drankenkaart met o.a. Franse wijnen, Pastis en een aantal meer en minder voor de hand liggende cocktails. Daarnaast zijn er een aantal vaste kleine gerechten op de kaart en enkele verse suggesties. Oesters en huisbereide gravlax staan dagelijks op de kaart.
Tijdens een vorig bezoek mocht ik van de charcuterieschotel proeven, die bijzonder origineel en erg lekker was samengesteld.

Deze avond beperkten we ons tot een fles witte wijn en enkele cocktails op basis van Gin. De Gin Fizz was wat aan de zure kant, maar bleek toch vlot weg te drinken.
De prijs van de cocktails varieert tussen de 7 en 10 euro, de wijn per fles begint vanaf 28 euro.

Ik had niet de indruk dat de bediening erg van harte was, maar het was niet storend.

Het eten dat er werd geserveerd zag zeer smakelijk uit en zullen we bij een volgende gelegenheid zeker een keertje moeten proberen.

Praktisch
Les Parisiennes
Schrijnmakersstraat 31, 3000 Leuven
016 29 27 20
www.les-parisiennes.eu

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Les Parisiennes”

Sarah
(on maart 30th, 2014 at 3:40)

Het is inderdaad zo dat de bediening niet van harte is. Er heerst een sterke vervelende attitude bij de eigenaar en het personeel. Maar dat hebben wel meerdere zaken in Leuven. Jammer, want verder heeft de plek wel alles om te slagen. Het is zoals bij mensen: men kan nog zo mooi zijn, als de ziel of de vriendelijkheid er niets is, valt alles een beetje in duigen.