3.500 leerlingen dansen de Move tegen Pesten op het Ladeuzeplein

De stad Leuven werkte de voorbije jaren met verschillende initiatieven voor scholen en jongeren aan het voorkomen van pesten. Naar aanleiding van de Vlaamse Week tegen Pesten van 21 tot 28 februari 2014 wilden de jongeren een krachtig signaal geven tegen pesten. Donderdag 27 maart werd om 13.30 uur in heel Vlaanderen de ‘Move tegen Pesten’ gedanst. Ketnet zond live uit van op het Ladeuzeplein.

Twee jaar geleden riepen Brahim en Charlotte heel Vlaanderen op om massaal een vuist te maken tegen pesten door te dansen. Toen deden maar liefst 272.281 kinderen van honderden Vlaamse scholen mee. Dit jaar zijn zangeres Slongs Dievanongs en Ketnet-wrapper Niels Destadsbader de boegbeelden van de campagne: zij zongen en dansten de Move tegen Pesten 2014 vandaag op het Mgr. Ladeuzeplein.

Niels en Slongs deden dat niet alleen. Maar liefst 25 scholen met 3.490 leerlingen dansten en zongen mee: Bleydenberg, De Ark, De Bron, De Klare Bron, De Grasmus, Don Bosco Groenveld, International School of Leuven, Heffel, Heilig Drievuldigheidscollege, Mater Deï, Paridaens, Parkschool, Pee en Nel, Redingenhof, Sint Jan, Sint-Lambertus, Terbank, Ter Beuke, Sancta Maria, Windekind, Wijnpers, Woudlucht, Ziekenhuisschool, Boven-Lo en de Regenboog.

Acht scholen met ongeveer 4.200 kinderen dansten op hun eigen speelplaats de Move en volgden de live-uitzending op Ketnet.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.