Disability Filmfestival vanaf 10 maart in provinciehuis

Van 10 tot 14 maart vindt het vierde Disability Filmfestival plaats in het provinciehuis in Leuven. Tijdens dit festival kan je gratis vijf films zien waarin mensen met een handicap een belangrijke rol spelen.

Tussen mensen gebeuren per seconde miljarden dingen. Ze worden verliefd, gaan uit elkaar, sluiten vriendschappen voor het leven, proberen samen een droom te verwezenlijken. Ook tussen mensen met en zonder een handicap gebeuren dagelijks miljarden dingen. Maar om de een of andere reden lijken we ons daarvan minder bewust te zijn’, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor gelijke kansen.

De keuze van het Disability Filmfestival viel dit jaar op vijf films die vriendschappen, liefdesrelaties en ontgoochelingen tussen mensen met en zonder een handicap in beeld brengen. Elk op hun eigen, subtiele en indringende manier komen ze tussen de kijker en zijn vooroordelen te staan. Het resultaat is een tussengebied waar nieuwe ontmoetingen mogelijk worden.

‘We steunen graag dit filmfestival. Het past perfect binnen ons beleid waarbij wij organisatoren willen overtuigen om festivals toegankelijk te maken maar ook een groot publiek willen sensibiliseren over leven met een handicap’, zegt gedeputeerde Karin Jiroflée.

Programma

Voor mensen met een handicap zijn er toegankelijkheidsaanpassingen voorzien, zoals aangepast vervoer, assistentie, tolk Vlaamse gebarentaal, ringleiding, voelstoelen en audiodiscriptie op woensdag.

Het Disability Filmfestival is een initiatief van de KU Leuven in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant en verschillende verenigingen voor personen met een handicap.

Meer info: www.disabilityfilmfestival.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.