Nieuwe EXKi in Leuven

Vrijdag vierde EXKi met een kleine drink de opening van de nieuwe EXKi op het Rector De Somerplein in aanwezigheid van burgemeester Tobback en groentekok Frank Fol. Het concept van EXKi is jullie wellicht bekend: gezonde, verse en kant-en-klare gerechten op basis van seizoensgebonden ingrediënten met zo weinig mogelijk additieven.

Zelf ben ik al een tijdje trouwe EXKi-klant in de vestigingen in Brussel. Ik ben dus maar al te blij dat er nu een Leuvense EXKi is waar ik terecht kan voor een lekker slaatje als ik weinig tijd (en zin) heb om er zelf eentje te maken. De nieuwe EXKi vestiging mag er trouwens zijn: het interieur is uitgevoerd in gerecycleerd hout met verschillende kleuren, wat het geheel een erg warme uitstraling geeft. Ook de kleurrijke tegeltjes van de koffiebar vond ik erg leuk.

De ligging is ook ideaal: gelegen aan het mooi vernieuwde Rector De Somerplein, vlakbij de bushalte. Alleen had het speelhoekje voor de kinderen wat mij betreft net wat groter mogen zijn.

Dat ik trouwens niet de enige ben die blij is dat EXKi nu ook in Leuven aanwezig is, blijkt uit de Facebook pagina “Wij willen een EXKI in Leuven” die in 2011 aangemaakt werd om EXKi op te roepen een vestiging te openen in Leuven.

Ik kijk er alvast naar uit om er in de zomer een terrasje te doen. En jullie, zijn jullie blij met deze nieuwe aanwinst in het horecalandschap?

Praktisch
Aantal zitplaatsen: 86
Oppervlakte: 110m²
Rector de Somerplein 8, 3000 Leuven
Open 6 dagen per week. Maandag t/m vrijdag van 06:30 tot 19:00. Zaterdag van 09:00 tot 18:00.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.