26ste editie van Beleuvenissen brengt grote namen in een nieuw kleedje

Stad Leuven steekt de Beleuvenissen in een nieuw kleedje. Op drie zomerse vrijdagen vrolijken nationale en internationale artiesten drie Leuvense pleinen op met muziek, dans en ambiance. De stad maakte al enkele namen bekend. Op het volledige programma is het wachten tot eind april.

De 26ste editie van Beleuvenissen vindt plaats op vrijdag 18 en 25 juli en 8 augustus. Nieuw is dat er niet meer met thema’s wordt gewerkt en dat er op drie pleinen muziek en dans worden gebracht: Grote Markt, Oude Markt en Vismarkt. Op de Vismarkt is het de bedoeling iedereen aan het dansen krijgen tijdens stijlvolle dansfeesten met knallende livebands, swingfestijnen met vintage bigbands, Zuid-Amerikaanse exotische avonden …. Radio Modern zal de Vismarkt telkens in een andere thema aankleden en de Vismarkt al dansend naar andere sferen brengen.

De hoofdpodium brengt échte toppers naar Beleuvenissen. Eén naam kunnen wij alvast verklappen: Clouseau komt naar de eerste Beleuvenissen op 18 juli. Voor Koen en Kris is het altijd thuiskomen op de Oude Markt. Tijdens Marktrock 1987 stonden zij immers op ditzelfde plein. Na enkele jaren afwezigheid op festivals, kozen ze dit jaar opnieuw voor Beleuvenissen.

Op de Grote Markt wordt op 18 juli het project ‘Iet me ziel’ geprogrammeerd dat enkele weken geleden de Leuvense schouwburg deed vollopen. Wegens groot succes herhaald op Beleuvenissen. Lennaert Maes en Andries Boone brengen Paul Michiels, Big Bill, Jonas Winterland, Stoomboot, Klaas Delrue en anderen mee om de ziel van onze stad boot te leggen met zowel ingetogen als uitbundige nummers.

Het belooft alvast een mooie zomer te worden!

Kijken jullie uit naar deze vernieuwde versie van Beleuvenissen?

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “26ste editie van Beleuvenissen brengt grote namen in een nieuw kleedje”

Smets beatrix
(on juli 1st, 2015 at 11:18)

In uw info voor de beleuvenissen staat 18 juli .ik dacht dat het vrijdag 17 juli was?

 
Carolien Coenen
(on juli 1st, 2015 at 21:24)

Beste Beatrix, dit artikel dateert van 2014. Je leest best de meest recente artikels.