Expo Leuven presenteert ‘To Traffic’

Expo Leuven presenteert de tentoonstelling ‘To Traffic’ in de kapel van de Romaanse poort. De tentoonstelling is een project van kunstenaars en leerkrachten van SLAC/Academie Beeldende Kunst.

De Engelse term ‘traffic’ is afgeleid van het Arabische woord ‘taraffaqa’, wat staat voor ‘samen langzaam een weg afleggen’, een betekenis die niet meteen in verbinding staat met de hedendaagse verkeersproblematiek. De tentoonstelling focust zich op de brede zin van het woord: onderhandelen, verhandelen, mediëren. ‘To traffic’ kan ook kunstconsumptie betekenen, het afwegen van de verschillende beeldelementen tegenover elkaar, het bemiddelen tussen het werk en het publiek.

‘Traffic’ verwijst uiteraard ook naar de verkeerskwestie, naar het steeds groeiende internetverkeer en naar het verkeer tussen, van en met mensen.

Deelnemende kunstenaars: An Smeyers, Ann Dieltjens, Anneleen Pruvoost, Arian Christiaens, Arne Reynaert, Beatrijs Albers, Benoni Vansteenlandt, Caroline Vincart, Danielle Siongers, Philippe De Smedt, Fabienne Loyens, Herbert Wilmots, Katelijne Laroy, Leen Vanharen, Lieve Lams, Luc Huysman, Luc Oeyen, Mara Bruers, Mia Van Nieuwenhove, Peter Van Eyck, Quinten Ingelaere, Sofie Peyskens, Tasja Van Rymenant

Kapel Romaanse Poort
Brusselsestraat 63, 3000 Leuven
Van 28 maart tot en met 19 april 2014
Van woensdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur

Expo Leuven
Deze tentoonstelling past in het beleid van stad Leuven om regionale kunstenaars een platform te bieden om tentoon te stellen onder de noemer Expo Leuven. Samen met M, 30CC, SLAC en Kunst In Huis selecteren zij jaarlijks een aantal projecten voor exporuimten Tweebronnen (in samenwerking met Kunst In Huis Kunstuitleen), kapel Romaanse Poort en Norbertuspoort Abdij van Park. In het verleden werd zo al samengewerkt met meer dan 30 kunstenaars en kunstverenigingen.

image003
(c) Leen Vanharen

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.