Herman Van Rompuy op viering 25 jaar master Europese Studies

De master Europese Studies viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Naar aanleiding van het jubileum interviewt Bart Kerremans op 11 maart Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad. De interdisciplinaire master Europese Studies analyseert Europa als een divers continent dat door allerlei transnationale netwerken en interacties vervlochten en verbonden is met de wereld.

Op 11 maart is Herman Van Rompuy te gast aan de KU Leuven. Professor internationale politiek Bart Kerremans spreekt met hem over de interne en mondiale uitdagingen die Europa wachten.

De master in de Europese Studies zoomt in op thema’s als politieke en culturele diversiteit, de buitenlandse politiek van de EU, global governance en (trans)nationale interacties in Europa en met de rest van de wereld, in het bijzonder met Azië. Dit zijn stuk voor stuk thema’s die van cruciaal belang zijn voor Europa. Voor deze expertise kende de Europese commissie het centrum het kwaliteitslabel Jean Monnet-excellentiecentrum toe.

De master in de Europese Studies trekt een internationaal publiek. Ongeveer 70 % van de 98 nieuw ingeschreven studenten in de Engelstalige master zijn internationale studenten, afkomstig van een ander EU-land of van buiten de Europese Unie. Het programma biedt ook studiebeurzen aan voor studenten die zich aan Japanse en Koreaanse universiteiten willen specialiseren in de Europees-Aziatische relaties. Zo leren ze Europa vanuit een niet-Europees perspectief kennen. Ook gastlezingen en excursies naar Europese landmarks zoals Ieper en Straatsburg maken deel uit van de master.

Meer informatie op http://ghum.kuleuven.be/ces.

Praktisch
11 maart, 18u-19u15
Auditorium Max Weber
Parkstraat 71, 3000 Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.