Wijnfestival Vlaamse Wijngilde Commanderij Leuven

Op zaterdag 15 maart en zondag 16 maart 2014 organiseert de Commanderij Leuven van de Vlaamse Wijngilde de dertigste editie van haar Wijnfestival. Het wijnfestival gaat door in de Business Club van voetbalclub OHL (Kardinaal Mercielaan 46).

Het festival vond voor het eerst plaats in 1983 en sindsdien is het opzet hetzelfde gebleven: de wijnliefhebber kan zonder verplichting tot aankopen wijnen uit de hele wereld proeven en vergelijken. Zo zijn er naast wijnen uit Europa (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal…) ook wijnen uit de Verenigde Staten, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland te proeven. Deze wijnen worden aangeboden door meer dan 20 standhouders onder wie zowel handelaars als producenten.

Het wijnfestival wordt geopend op zaterdag om 14:00 in aanwezigheid van burgemeester Tobback. Het duurt tot 20:00 en zondag 16 maart zijn de openingsuren van 12:00 tot 18:00. Ieder deelnemer ontvangt een gratis proefglas dat zijn of haar eigendom blijft. Dit vergemakkelijkt uiteraard het proeven. De inkomprijs bedraagt aan de kassa 7 euro, in voorverkoop 5 euro.

Meer informatie:

flyer-wijnfestival-commanderij-leuven-2014

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.