CD&V roept Stella op om voor nachtbussen te zorgen

De Lijn heeft de gemeentebesturen in de Leuvense regio laten weten dat het kosteloos nachtelijk busvervoer tijdens de weekends niet langer verzekerd kan worden. Vlaams parlementslid Karin Brouwers, de burgemeester van Kortenberg, Chris Taes, en schepen van Jeugd uit Rotselaar, Jelle Wouters, vinden dat dit kosteloos nachtelijk busvervoer moet blijven bestaan.

De CD&V-ers benadrukken dat nachtbussen de kans bieden om veilig thuis te raken na een nachtje stappen of fuiven. Vooral jongeren genieten zo van een veilig alternatief voor de auto of de brommer. Maar ook minder jonge mensen kunnen door het openbare nachtvervoer ‘s avonds zonder zorgen een glaasje drinken.

Oproep aan AB Inbev
Om het voortbestaan van de kosteloze nachtbussen te blijven verzekeren, doen Karin Brouwers, Chris Taes en Jelle Wouters een publieke oproep aan AB Inbev om haar steentje bij te dragen.

“Het lijkt ons een belangrijke maatschappelijke opdracht van een openbare vervoersmaatschappij om die mogelijkheid te blijven aanbieden en desnoods op andere werkingskosten te besparen. Indien er echt te weinig financiële middelen zijn om kosteloos busvervoer tijdens weekendnachten te blijven organiseren, roepen we de biergigant van Leuven, AB INBEV, op om een duit in het zakje te doen. Als de grootste bierbrouwer ter wereld er mee wil toe bijdragen dat mensen die met hun product een fijne feestavond beleven, ook veilig weer thuis raken, dan lijkt ons dat een win-win-situatie te zijn.” aldus de drie CD&V-ers.

Brouwers, Taes en Wouters zochten hiervoor inspiratie bij Brouwerij De Koninck die in 2012 in Antwerpen de volledige werkingskost van de nachtbuslijnen op zich nam. Deze ‘Uitbussen’ werden in een speciaal kleedje gestopt met het logo van De Koninck.

Voor alle duidelijkheid: de meeste gemeentebesturen willen ook nog hun steentje bijdragen. Met een gezamenlijke inspanning moet het mogelijk zijn het kosteloos nachtelijk busvervoer in stand te houden, zonder ingewikkelde systemen te ontwikkelen zoals vooraf aan te kopen tickets of kortingkaartjes. Het laatste waar jongeren aan denken voor ze naar een fuif gaan, is vooraf even naar het stadskantoor of het gemeentehuis lopen om een goedkoop busticket te kopen.

Wat denken jullie van dit voorstel? Vinden jullie het jammer dat de nachtbussen verdwijnen?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.