Lo Rock Festival 2014

Op 5 april vindt het jaarlijkse festival Lo Rock plaats. Het is een initiatief van Scouts Boven-Lo, dat inzet op een goede sfeer en kwalitatieve muziek voor een lage prijs. Ze proberen dat te doen met een combinatie van bekende nationale artiesten en beginnende lokale groepen. Met meer dan 20 bands, verspreid over 4 podia, is Lo Rock het grootste festival door een jeugdvereniging georganiseerd in het Leuvense.

Lo Rock is al jaren een vaste waarde in de regio. Op het podium stonden onder andere CPeX, Daan, Milow, Discobar Galaxie, Geppetto & The Whales, The Rhythm Junks en Rupelsoldaten.

Vorig jaar besloten de scouts het festival uit te breiden. Naast het hoofdpodium, zijn er drie kleinere podia. In het Cafaat wordt een intieme sfeer gecreëerd en op de twee andere podia staan uitsluitend Dj’s. Lo Rock is bovendien meer dan enkel goede muziek. De bezoekers hebben de keuze uit een breed aanbod aan eten en drinken, er is randanimatie zoals live painting en ook de inkleding wordt niet vergeten, met als ultiem doel de echte festivalervaring. Dit jaar hoopt de organisatie op een opkomst van 1.000 muziekliefhebbers.

De line up van 2014 bestaat uit:

  • Wahwahsda: Een Antwerpse band die Engelstalige reggae, Antwerpse rap en freestyle brengt, in combinatie met diepzinnige teksten en een vleugje humor. Ze wonnen de Benelux Reggae Contest 2011 met hun album Radio Rum. Hun passage op Lo Rock is een van hun laatste optredens, deze kans op Lo Rock moet dus zeker gegrepen worden.
  • Okon & The movement: Noem Judith Okon gerust de Vlaamse Erykah Badu. Samen met haar Movement brengen ze vette hip‐hop beats en jazzy grooves! Momenteel zijn ze op tournee in Duitsland.
  • The Devilles: De winnaars van Rockvonk 2011 brengen een mix van seventiesrock en rauwe blues met een streep roots naar ons festivalterrein. Het energieke trio maakte hun debuut album samen met Monsieur Paul aka Lange Polle (Triggerfinger).
  • Faisal: De farao van de disco draaide al op Tomorrowland, Laundry Day, I Love Techno en is wekelijks te horen op Studio Brussel. Hij brengt een mix van old-school hiphop, funk, disco en vette beats.
  • En verder: Ricardo González, PhillibustasPlus, Wavemaker, The Matchbox, ICARUS, Bluesapalooza, Cold Open, Beth & Neil, The girl who cried wolf, Atmosfeer + Stoomboot, Lumen, Alyce, Shplo, Kem Dust, Nine High, Brookes, Trime, Marblearch, ’t Chepapke.

De opbrengst van Lo Rock gaat integraal naar de scoutskampen van Boven-Lo zodat ook daar de kwaliteit hoog kan zijn voor een lage prijs.

Info & tickets: www.lorock.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.