Opening Huis van de advocaat

Op vrijdag 14 maart 2014 van 10.00 tot 16.00 uur wordt het Leuvense Huis van de Advocaat officieel geopend. Het Huis van de Advocaat, onderbracht in een pand ter beschikking gesteld door de Regie der Gebouwen en FOD Justitie, en gelegen aan de Rijschoolstraat 9, huisvest de meeste diensten van de Orde van advocaten te Leuven. Zo zal er vanaf 17 maart 2014 het Bureau voor Juridische Bijstand of pro Deobureau zetelen. Vanaf 1 mei 2014 kan iedereen er terecht voor kosteloos juridisch advies in het kader van de Commissie Juridische Bijstand Leuven en met vragen over advocatuur en rechtshulp.

Het Huis is het resultaat van jarenlang aandringen vanuit de Leuvense Orde en kadert in de modernisering van de Leuvense advocatuur. De opening van het Huis is tevens een voortzetting van de campagne “Advocaten Luisteren” die in 2009 van start ging. De Orde van Advocaten te Leuven omvat alle (circa 570) advocaten uit het gerechtelijk arrondissement Leuven. Het bestuur van de Orde wordt waargenomen door de stafhouder en de Raad van de Orde.

Meer informatie op www.balieleuven.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.