19de editie van Afrika Filmfestival

Van 21 maart tot 6 april 2014 vindt de 19de editie van het Afrika Filmfestival plaats. De openingsfilm van het festival, LA MARCHE (Nabil Ben Yadir, B) wordt vertoond op vrijdag 21 maart om 20:00 in Kinepolis Leuven. Meer dan 80 films staan op het programma en tal van internationale gasten worden verwacht.

Het Afrika Filmfestival (AFF) is opgericht in 1996 n.a.v. ‘VIERKANT VOOR AFRIKA’, een nationaal project in Leuven rond Afrika. Nadien groeide het festival uit tot een van de belangrijkste festivals van Afrikaanse films in Europa, met als missie ‘meer Afrikaanse films in de bioscopen en andere media’. Tevens wil het AFF het publiek confronteren met nuancerende beelden van Afrika in al zijn aspecten van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers.

Umoja Fashion Show
In samenwerking met KU Leuven organiseert het AFF op zondag 23 maart om 20:00 een modeshow. De Umoja Fashion Show is een initiatief van Leuvense studenten die de grotere diversiteit viert met mode, film en kunst. In Swahili betekent Umoja ‘samenhorigheid'; meteen ook het overkoepelende thema van deze samenwerking tussen het Afrika Filmfestival, de KU Leuven en de provincie Vlaams-Brabant. Door Afrika ge├»nspireerde ontwerpers en merken, internationale modellen en entertainers uit de wereld van muziek en theater nodigen uit op een onvergetelijk event.

Tien om te zien
Eveneens voorafgaand aan het eigenlijke filmfestival vindt in februari en begin maart al TIEN OM TE ZIEN plaats, met de vertoning van Afrikaanse films in Leuvense wijken. Een wijze om effectief een interculturele ontmoeting tussen de Afrikaanse gemeenschap en de buurtbewoners te bewerkstelligen.

afrika_film_festival_2014_leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.