Leuven Jazz in de abdij van Park

Wist je dat de gedichten van paus Johannes Paulus II op jazzmuziek werden gezet? Dat een tot priester gewijde jazzmuzikant platen uitbracht getiteld ‘Jazz pour dieu’? Dat Jazz-missen in de jaren 60 en 70 populair waren in de VS en in Europa?

Het Museum Abdij van Park organiseert op zondag 23 maart 2014 in het kader van Leuven Jazz 2014 een evenement waar de link tussen spiritualiteit en jazz in de verf wordt gezet: Deeper Still – Spirituele Jazz in de abdij van Park. Door te participeren aan Leuven Jazz wil de abdij zich inbedden in het culturele landschap van Leuven en niet enkel een aantrekkingspool zijn voor liefhebbers van erfgoed maar een open plek te zijn waar spiritualiteit, ontspanning, geschiedenis, kunst, natuur en cultuur elkaar vinden.

In de voormiddag komt Leuvens jazzkenner Lander Lenaerts aan het woord over het genre ‘spirituele jazz’ en daarna kan het publiek genieten van een brunchconcert van het Dree Peremans Quintet. Het brunchconcert vindt plaats in de historische abdijrefter die met indrukwekkende 17de-eeuwse stucwerkplafonds is gedecoreerd. Het namiddagprogramma heeft een meer internationaal karakter met jazzkenner Marc Van den Hoof aan het woord, een DJ set van Francis Gooding (UK) en een concert van het Nat Birchall Quintet (UK).

Meer info.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.