Het Depot: Horses

Een goei optreden, jong. Een goei optreden. Maar omdat een recensie van twee ongrammaticale zinnen niet erg genuanceerd is, zal ik dat wat verder toelichten. Eerst en vooral: ik had zelf al wat bijgeleerd na The Wolf Banes. Ik had mijn mousse oordoppen weer meegebracht en zelfs een poging gedaan om ze in mijn oren te wurmen, maar blijkbaar beslisten mijn oren daar anders over. Ik kreeg ze niet goed in en na een halve minuut muziek besloot ik dan ook nog eens dat ik dít optreden niet half wou horen. Tot mijn grote blijdschap stond het volume net goed, waardoor ik geen oorpijn zou krijgen en toch volop kon genieten van de muziek. Een goede start.

Mijn plaats in de ruimte was deze keer ook beter gekozen. Net voor het midden, een aantal meter van het podium en ik kon de muzikanten redelijk goed zien. Nog een persoonlijke verbetering? Niet om kwart voor acht voor de deuren gaan wachten om dan nog een hele tijd binnen te wachten. Ik had het al voelen aankomen en was wat later gegaan, maar toch had ik nog héél ruim de tijd om een plaatsje te zoeken en in de sfeer te komen. Héél ruim.

Na wat licht gemopper van mezelf, mijn gezelschap en een Canadese kennis (wat is de wereld toch klein) die vroeg if it always takes so long, kwam de band toch op. Na een half nummer hadden we al dikke spijt van ons gemopper: ’t was geen erg. Die mannen mochten ons wel laten wachten. Net als The Wolf Banes zijn deze mannen geen echte showmakers en ook nu kende ik de nummers niet, maar opnieuw: ’t was echt geen erg. Goeie muzikanten, goeie nummers, een goeie zanger, geweldige – meerstemmige – momenten van drie van de mannelijke bandleden en de enige vrouw zorgde op tijd voor een mooie lach (voor ieder wat wils) en bezorgde blikken voor de persoon die het even niet meer aankon. (Gelukkig kon die fan wachten tot het voorlaatste nummer, anders had hij/zij teveel gemist. Ik hoop dat je oké bent, flauwvaller!)

Verder kan ik nog zeggen dat de bandjesplakkers heel vriendelijk waren – wat ook altijd plezant is – en dat het een goedkope, maar heel leuke avond was. Oh ja, en dat het een goei optreden was. Een heel goei optreden en da’s genuanceerd genoeg!


Foto’s door Karel Verheyden

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.