Transgenderdebat op 18 maart

Panelgesprek dinsdag 18 maart 2014: de plurale realiteit van gender

De maatschappij is divers in vele vormen. Gender is één van de facetten waarbinnen die diversiteit speelt. Het gaat daarbij niet enkel om de emancipatie van de vrouw, dat is natuurlijk ook belangrijk, maar op dat vlak is er al veel verwezenlijkt. Gender is echter veel meer dan de tweedeling tussen man en vrouw. Er zijn in de eerste plaats transgenders, mannen of vrouwen die zich willen laten omvormen naar het andere geslacht. Daarnaast zijn er mensen die geen duidelijk ontwikkeld gendergevoel hebben (zij zijn met andere woorden geslachtsloos), of diegenen die zich afwisselend man of vrouw voelen (bigender). Wanneer zo’n mensen zich willen inschrijven aan de KU Leuven, moeten ze kiezen tussen de aanduiding man of vrouw, terwijl ze zich soms geen van beide kunnen voelen of de ene week man en de andere week vrouw.

Om deze problematiek aan te kaarten, organiseert de afdeling Sociaal van de Leuvense studentenkoepel LOKO een debat rond de plurale realiteit van gender. Het debat vindt plaats op dinsdag 18 maart om 20u in de kleine aula van het Maria Theresiacollege. Volgende sprekers zullen aanwezig zijn: vicerector Studentenbeleid Rik Gosselink, Eefje van der Meer van de Transgender Kring Vlaams-Brabant, Kaj Poelman van holebi-en transgenderorganisatie Çavaria en Marijke Weewauters van het Instituut voor de gelijkheid van mannen en vrouwen. Achteraf is een kleine receptie voorzien.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.