FabLab-Leuven breidt uit

Op woensdag 12 maart opent FabLab-Leuven opnieuw de deuren, na een jaar van verbouwingen en aanpassingen. In deze open werkruimte kunnen scholieren, studenten en het brede publiek op een toegankelijke wijze kennismaken met geavanceerde ontwerptechnieken.

Het vernieuwde FabLab-Leuven is tweemaal zo groot in oppervlakte. Ook het aantal machines is verdubbeld met onder meer extra lasercutters/graveerders, freesmachines, 3D-scanners en 3D-printers. Daarnaast beschikt het lab nu ook over twee portaalfrezen waarmee meubels op ware grootte gemaakt kunnen worden.

FabLab-Leuven is een gezamenlijk initiatief van KU Leuven, provincie Vlaams-Brabant en stad Leuven.

De FabLab-formule kent in het buitenland al heel wat succes. Het wereldwijde netwerk telt zo’n 267 labs verspreid over alle continenten. Elk FabLab heeft dezelfde basisopstelling. Je kunt dus met je digitale ontwerpen in elk lab hetzelfde maken, of dit nu een knopje is om je wasmachine te herstellen of een unieke lamp gebaseerd op foto’s van je kleinkinderen…

Praktisch
Celestijnenlaan 300, 3001 Heverlee (FabLab-Leuven bevindt zich in de gebouwen van het departement Werktuigkunde, herkenbaar aan de grote tandwielen voor het gebouw)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.