Kunst in de steigers 2014 in Sint-Jacobskerk

Op 28, 29 en 30 maart blaast “Kunst in de Steigers” opnieuw leven in de ondertussen al 50 jaar gesloten Sint-Jacobskerk te Leuven. Drie dagen lang kunnen de bezoekers zich laten verwonderen door een eclectische mix van concerten, theater, beeldende kunst, poëzie, dans en experimentele performances.

De achtste editie van het kunstevenement “Kunst in de Steigers” focust dit jaar op een bijzonder thema: “Rust in  beweging, beweging in rust”. Het laat ons stilstaan bij de individuele invulling die (mentale) rust en beweging voor ieder van ons mag  betekenen.

Naast de beeldende kunst, opgesteld tussen en in de steigers, betreden ruim 20 muzikale groepen het podium en geven het beste van zichzelf. Ook kan je er alles vernemen over het teruggevonden Lion-klokkenuurwerk van de kerk en zesdejaars leerlingen van het Sint-Pieterscollege stellen hun originele ontwerpen van een nieuwe invulling van de kerk tentoon. Op zondag 30 maart vindt in de kerk, sinds 1963, nog eens een eucharistieviering plaats om 11u30.

Op maatschappelijk vlak wil dit festival het sociale weefsel in de stad en de samenleving versterken. “Kunst in de Steigers” werd in het leven geroepen om een positievere beeldvorming te creëren omtrent geestelijke kwetsbaarheid in onze samenleving.

De prachtige Sint-Jacobskerk symboliseert de zoekende, wat verweesde mens op kruispunten van zijn leven met vragen naar nieuwe invulling en zingeving. Door de vruchtbare samenwerking met verschillende Leuvense (welzijns)organisaties, creatieve enthousiastelingen, buurtbewoners en schoolkinderen wil “Kunst in de Steigers” de drempel verlagen met kunst en cultuur als ideaal bindmiddel.

Kunst in de Steigers” is een initiatief van De Hulster vzw en de werkgroep Sint-Jacobskerk, waarin medewerkers van Stad en Architectuur, KU Leuven, Koninklijke Leuvense Gidsenbond, Leuvens Historisch Genootschap, dep. RWO Vlaamse Overheid, enkele architecten en buurtbewoners samenwerken.

Praktisch
Sint-Jacobskerk, Kruisstraat, 3000 Leuven
vrijdag 28 maart: 18u officiële opening
zaterdag en zondag 29 en 30 maart vanaf 10u – 22u: doorlopend tentoonstelling, kinderanimatie,  muziek, performances, randactiviteiten
Inkom € 2
Meer info op facebook

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.