Culinaire slagerij ‘De Kapblok’ ontvangt Handmade in Belgium label

De lokale vervaardiging, de versheid en vooral de echtheid van producten winnen aan belang bij de consument. Het is vandaag de dag echter niet altijd duidelijk wat men juist koopt. Daarom creëerde UNIZO het label ‘Handmade In Belgium’ (kortweg HIB). Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt voor het label in aanmerking. Op die manier krijgen consumenten de garantie dat ondernemers met het HIB-label authentieke, ambachtelijke en kwalitatieve producten aanbieden.

Voorzitter van UNIZO stad-Leuven, Dave Ons, reikte op woensdag 12 maart het HIB-label uit aan Erwin Mertens, beenhouwer en zaakvoerder van De Kapblok. De Leuvense slagerij sleepte de laatste 10 jaar uiteenlopende prijzen in de wacht, zoals onder meer in 2011 & 2013 laureaat finalist “Beste slagerij van België” (erkend door het ministerie van middenstand, KMO’s en zelfstandigen). Verder kreeg de Kapblok de erkenning voor het meest exclusieve product op basis van vers vlees op Eurobeef. Tot slot wisten Erwin Mertens en zijn team maar liefst 15 gouden en 23 zilveren medailles te veroveren bij de internationale bbq-kampioenschappen.

Deze prijzen zijn het resultaat van geen compromissen te dulden op het gebied van kwaliteit en van 100% handgemaakte productie in eigen atelier. Culinaire slagerij de kapblok is gespecialiseerd in eigen bereidingen, waaronder verschillende erkende streekproducten en een uitgebreide horeca- en barbecue service. Kwaliteit en versheid primeren boven kwantiteit.

Erwin Mertens komt als UNIZO-ambassadeur van HIB bij een selecte club van ondernemers. In Leuven kregen onder meer De Walvis, Rondou, Gepetto en Pallasart reeds deze erkenning. Erwin Mertens kan nu op zijn beurt andere vakmannen nomineren voor het HIB- label. Zo kan de HIB-community verder groeien en krijgen ondernemers zelf een rol in het versterken van de authenticiteitsgarantie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.