Koning Kevin bouwt gigantische machine op Grote Markt Leuven

Op zaterdag 22 maart van 13.30u tot 16.30u zet Koning Kevin zijn vakanties in de kijker en bouwt op de Leuvense Grote Markt aan een grote kettingreactie in een rond een Mongoolse ger. Het zal een machine zijn van bewegingen, actie en reactie, gemaakt met herkenbare materialen.

Koning Kevin maakte samen met enkele jongeren tijdens het weekend “De fabriek van Rudi Goudheuvel” al eerder een soortgelijke installatie in en rond het kasteel Heiberg in Kessel-lo. Deze keer kiest Koning Kevin als achtergrond niet het kasteel maar een Mongoolse ger op de Grote Markt in Leuven. Voorbijgangers worden betrokken bij de bouw van de ger en de bewegende machine. Op die manier stelt Koning Kevin een uitgebreid aanbod van zomervakanties voor kinderen en jongeren voor.

De vakanties van Koning Kevin
Gil Géron, Algemeen Coördinator van Koning Kevin vertelt: “Onze vakanties in deze Mongoolse gers zijn nieuw vanaf de zomer van 2014 en uniek in Vlaanderen. Met deze nomadententen leggen we de nadruk op het combineren van natuur en creativiteit. Een ger biedt meer veel meer comfort dan een gewone tent en is tegelijk heel ecologisch. Dankzij de vilten wanden zijn ze in de zomer lekker fris en in de winter wordt de kou buiten gelaten.”

“Voor kinderen is het zoveelste taal- of sportkamp misschien wel leuk, maar ze hebben ook nood aan uitleving in hun fantasie, hun creativiteit, diversiteit en eigenheid. De basisingrediënten van alle activeiteiten van Koning Kevin zijn spel, kunst en creativiteit. Kinderen en jongeren worden aangezet te ontdekken wat hun eigen ding is en te experimenteren met al de rest”, aldus Gil Géron.

Meer info op www.koningkevin.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.