Leven in een nieuw samengesteld gezin

Wanneer twee personen een nieuwe relatie aangaan, meestal na een scheiding, en minstens één van de partners heeft minstens één kind uit een vorige relatie, dan spreken we van een nieuw samengesteld gezin. In sommige gevallen hebben beide partners kinderen of/en beslissen de partners samen een kind te krijgen. Ieder gezin, en dus ook een nieuw samengesteld gezin, kent zijn ups en downs. Deel uitmaken van een nieuw samengesteld gezin kan heerlijk en verrijkend zijn, maar net zo goed kunnen kleine of grote frustraties geluk soms in de weg staan. Dat is niet anders voor de kinderen dan voor de betrokken (nieuwe) ouders.

Nieuw samengestelde gezinnen komen meer en meer voor in onze maatschappij en daarom wenst CM-kern Leuven-stad dit thema onder de aandacht te brengen. Cindy Schepers, psychotherapeute en vormingswerkster, zal de aanwezigen meer inzicht geven in de dynamiek van een nieuw samengesteld gezin. Zij is tevens voorzitster van vzw De Droomcirkel en maakt zelf deel uit van een nieuw samengesteld gezin. Tijdens deze infoavond leer je wat de slaagkansen van een nieuw samengesteld gezin zijn:

  • Wat zijn de goede kanten van een nieuw gezin en hoe kun je die maximaal benutten?
  • Wat zijn veel voorkomende frustraties en hoe vind je de uitweg naar een gelukkiger contact?
  • Wat doe je met een verschil in opvoeding? Wat als je het gevoel hebt dat je partner ‘verdwijnt’ zodra de kinderen er zijn?
  • Waar komen schuldgevoelens en andere vervelende gevoelens vandaan?

Praktisch
Dinsdag 25 maart 2014 om 19.30u
Cultureel Centrum Romaanse Poort (lokaal A13), Brusselsestraat 63
Inschrijven is verplicht! Inschrijven kan bij Sofie Coene, 016 31 49 10 of via www.cm.be/agenda

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.