Leuvense scholen wandelen voor water

Op 22 maart is het Wereldwaterdag. De stad Leuven draagt haar steentje bij met ‘The World Walks for Water’ op 21 maart op het Martelarenplein.

In 1993 riepen de Verenigde Naties 22 maart uit tot Wereldwaterdag. De lidstaten maken die dag de waterproblematiek bij een breed publiek bekend, door evenementen te organiseren en informatie over water te verspreiden.

Wandelen voor water
Vanuit het scholenmilieuproject CONDOR (Creatief Onderweg Naar Duurzaam Onderwijs in Leuven) draagt de stad ook een steentje bij. Ze stimuleert Leuvense scholen om op 21 maart deel te nemen aan de ‘The World Walks for Water’, een initiatief van MOS (Milieuzorg op school) en PROTOS. De stad stippelde enkele wandelingen van ca 6 km uit die allen eindigen of vertrekken op het Martelarenplein. Die afstand is niet toevallig gekozen: 6 km is de gemiddelde afstand die miljoenen mensen elke dat moeten stappen om drinkbaar water te halen.

Waterbar
Op het Mgr. Ladeuzeplein openen de stad en De Watergroep ook een waterbar. Daar krijgen de deelnemers een herbruikbare beker met fris kraantjeswater. Zo stappen ze die dag 6 kilometer voor een glas water. Ook voorbijgangers krijgen die dag een composteerbare beker met fris kraantjeswater aangeboden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.