Boekvoorstelling Vossenspoor van Katrien Van Effelterre

“Iedere dag raasde ik voorbij de plek waar dit verhaal zich afspeelde”, vertelt auteur Katrien Van Effelterre. “In de treincoupé gevuld met ochtendslapers en sudoku-verslaafden leek ik de enige die het wist. Op de spoorlijn tussen Leuven en Brussel daagde het roodbruine gebouw me uit om het verhaal van zijn vierde verdieping te schrijven.”

Astrid Verhaert is vijfendertig, single, en de nieuwe bewoonster van de loft op de vierde verdieping. Haar inspiratie en creativiteit kanaliseert ze in haar werk als choreografe van The Fox Lake. In deze dansvoorstelling poogt ze de sluwheid netjes te verpakken in de allegorische rol van de vos, vertolkt door de aantrekkelijke Russische balletdanser Sergej Nikolajev.

Maar het leven laat zich niet in vakjes stoppen. Zeker niet wanneer de geheimzinnigheid van een illustere immobiliënmakelaar haar niet meer loslaat. ‘Nomen est omen’ maakt geen deel uit van het vocabularium van Astrids zin voor avontuur. Ze laat Patrick Reynaerts binnen in haar leven en wordt zo blootgesteld aan het gevaar van een andere vos. Sergej met zijn vossenrol op de scène, buurman Devos en makelaar Reynaerts zijn door sluwheid aan elkaar gewaagd.

Dan is er nog de vijftigjarige Hendrik De Spiegelaere, sinds kort provinciaal directeur bij Rail-Infra, en frequent bezoeker van de elitaire club Florentine, waar hij een interessante zakendeal kan sluiten. Dat de deal niet helemaal strookt met zijn deontologische principes is een waarheid die de charme van zijn meest recente jonge vlam Laura Mathyssen hem licht kan laten vergeten. Haar excessen zijn zo hallucinant dat Hendrik geen oog heeft voor de risico’s die hij loopt. Niet in het minst door zijn secretaris Dominique, die ooit een homoseksuele relatie blijkt te hebben gehad met de notoire Claude Devos.

Het verhaal werd de debuutroman van Katrien Van Effelterre. Vossenspoor. Een thriller die drie vossen volgt langs het treinspoor der sluwheid.

Katrien Van Effelterre (°1979, Diest), startte haar carrière aan de K.U.Leuven met het project ‘Op Verhaal komen’ dat resulteerde in de Vlaamse Volksverhalenbank. Zij is doctor in de Taal- en Letterkunde en werkt momenteel voor de Vlaamse Overheid in Brussel.

vossenspoor

Vossenspoor wordt voorgesteld op zaterdag 29 maart 2014 om 16u in de Standaard Boekhandel Diestsestraat. Na de voorstelling volgt er een signeersessie bij een hapje en een drankje. Toegang is gratis en geheel vrijblijvend.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.