Love Letter

Love Letter

Het is wel niet Leuvens, maar de Banier van Leuven (en misschien ook de andere, maar zoveel Banieren stap ik niet binnen) verkoopt het in maart wel aan een verminderde prijs: Love Letter! Een spel van 999 Games, dus ik moet je niet vertellen dat het weer goed in elkaar zit en vooral ook leuk is. Ik wou het al een tijdje kopen, maar de aanbieding heeft mij overgehaald. Het is een spel voor twee tot vier spelers en duurt volgens het doosje zo’n twintig minuten. Wij hebben er de eerste keer langer over gedaan, maar in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat dat wel eens aan ons zou kunnen gelegen hebben. (Tip: als je niet veel langer dan twintig minuten hebt, maak dan geen thee tijdens het spel en vul ook geen kruiswoordraadsels in om jezelf te bewijzen. Naar het toilet gaan is toegestaan op eigen risico.) Wat verrassend weinig tijd innam, was het lezen en begrijpen van de spelregels. Fans van 999 Games weten al dat het soms even duurt voor je de spelregels met z’n allen begrijpt, maar bij dit spel is dat geen probleem.

Een andere meevaller die we ook niet gewoon waren van 999 Games was dat je bij dit spel niet hard hoeft na te denken. Het màg en het bespaart je enkele geweldige flaters, maar het moet niet. Na enkele glazen of na elf uur valt het spel dus ook nog te spelen. Dat betekent echter niet dat het van ganzenbord-niveau is. (Dit is geen persoonlijke aanval, ganzenbord, maar je bent nu eenmaal geen spel van 999 Games.) Het zit goed in elkaar, het verhaal is leuk en de speelkaarten zijn opnieuw prachtig ontworpen. Het enige nadeel? De personages zijn niet moeders mooiste. De prins ziet eruit als een wassen beeld, de priester is een broekventje, de baron ziet er niet te vertrouwen uit, het kamermeisje lijkt dood en zo konden we over elk personage wel iets zeggen. (Opnieuw, het zou ook aan ons kunnen liggen.)

Wat we als sterke (ahum) vrouwen wel een leuke verrassing vonden, was dat de wachters jonge vrouwen zijn. Goeie zet, uitvinders! Samenvattend kan ik dus zeggen dat het een kort en eenvoudig, maar leuk spelletje was. En nog één ding: ik heb geen aandelen bij de Banier of 999 Games. Maar geef toe, wie is er nu geen fan van?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.