Wereldse zondag in Wereldcafé.coop op 6 april

Op 6 april 2014 vindt de volgende Wereldse zondag plaats in het Wereldcafé.coop, Joris Helleputteplein 2, Leuven tussen 12u en 14u en 17u en 19u.

De Wereldse Zondag komt ditmaal ten goede aan Ngaari Laaw BE vzwVzw Ngaari Laaw BE ondersteunt het culturele en maatschappelijke werk van de muziekgroep Ngaari Laaw uit Senegal. De voornaamste aandachtspunten zijn: zuiver drinkwater voor iedereen, water voor de landbouw, aidspreventie, vrouwenbesnijdenis stoppen, onderwijs en opleidingen, duurzame ontwikkeling van de Fouta-regio, behoud van de eigen cultuur van de Peuhl-bevolking.

Met de opbrengst van onze Wereldse Zondag op 6 april 2014 zullen aan de school in Ngouy (een dorpje in de Fouta-regio in het noorden van Senegal) de verbeteringswerken aan de waterput voltooid worden. Het gemorste water wordt opgevangen in een reservoir en via een pijp afgevoerd naar de speelplaats van de school om er een groentetuintje mee te bevloeien. Zo leren de kinderen het belang van groenten in hun voeding en de invloed van water voor de land- en tuinbouw.

Op het menu:

  • Hoofdschotel (12€): Thieboudienne (inschrijven verplicht). Dit is het nationale gerecht van Senegal. De naam is Woloff voor “rijst met vis” (en groenten). In het Pulaar: maaro e liddi. Voor degenen die niet graag vis eten, is er ook een versie met kip en een vegetarische versie.
  • Dessert (3€): Pindakoekjes met banaan en ijs (ter plaatse te bestellen)

Inschrijven via deze link.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.