Ben Frost A U R O R A live

Ben Frost is een grote meneer in de elektronicawereld, en staat deze zomer dan ook op de grootste elektronicafestivals zoals Mutek en Sónar. Op 18 mei kan je hem echter aan het werk zien in de STUK Labozaal. De Australiër stelt zijn vijfde album A U R O R A voor, waarvoor hij op deze tour wordt bijgestaan door een trio topmuzikanten: Greg Fox (ex-Liturgy), Shahzad Ismaily en Thor Harris (Swans, Shearwater).

Ben Frost is niet zomaar een muzikant, maar een pionier op het vlak van geluidskunst. Samenwerkingen met collega-muzikanten (Tim Hecker, Colin Stetson, …), choreografen (Akram Kahn) en visuele artiesten (Richard Mosse) tonen zijn drang naar multi- disciplinariteit. A U R O R A leidt de luisteraar naar een kille plek met synthetische vormen, emotieloze metalen en verval, en onderzoekt hij de minimale lichamelijke functies in de overlevingsmodus. Frost schreef het album tijdens een verblijf in Congo, als co-producent van de video/geluidstinstallatie Enclave.

Praktisch
zondag 18 mei om 20.00u
STUK Labozaal
Meer info

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.