BRE2DBEELD – Jongeren uit de Leuvense Ridderbuurt veroveren Het Depot

Dertien jongeren dompelen zich onder in de wereld van de digitale muziek. Alle facetten van de muziekindustrie worden geëxploreerd. Op 2 april komen zij naar buiten met de eerste resultaten van hun avonturen, bovendien nemen zij hun collega’s uit de Leuvense Urban scene mee!

BRE2DBEELD is de opvolger van de succesvolle BRE3DBEELD. In 2013 gingen de jongeren aan de slag met Leuvens Stadskunstenaar Ief Spincemaille, wat uitmondde in een tentoonstelling in de Antichambre van M Museum Leven.

In 2014 werd het een community project met Muziekcentrum Het Depot op initiatief van Link in de Kabel i.s.m. Buurtwerking ’t Lampeke, jongerenwerking Den Tube. Onder de vleugels van topartiest STIJN maken de jongeren eigen teksten en muziek. Elke woensdagnamiddag spreken zij af in Het Depot om te musiceren…en vooral veel te leren van een professionele muzikant.

Het project gaat uit van de talenten van de jongeren. De jongeren schrijven zelf tekst, componeren muziek op iPads en vertellen zo hun muzikaal verhaal. Ook de visuals, fotografie en videobeelden zijn volledig van de hand van de jongeren. Kortom: muziek voor en door de jongeren gecoacht door enkele professionele artiesten: STIJN, DIAré en Maarten Vanermen.

uitnodiging BRE2DBEELD voorkant

Het resultaat zie, hoor en beleef je op 2 april om 20u in Het Depot! Toegang is gratis.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.